Βλέπετε ένα ερωτικό όνειρο και ξυπνάτε αναστατωμένη, είτε επειδή υπάρχει μία διέγερση είτε επειδή έχετε δει ένα πρόσωπο που δεν βλέπετε με ερωτικό τρόπο. Τα σεξουαλικά όνειρα είναι ένα απολύτως φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μας που δεν πρέπει να μας προκαλεί ενοχές. Ούτε να μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι θέλουμε υποσυνείδητα να κάνουμε σεξ με το πρόσωπο που ονειρευτήκαμε. Οι ειδικοί, με πρωτεργάτη τον Φρόιντ, μας ενημερώνουν ότι πολύ σπάνια σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση. Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα όνειρα, έτσι και αυτά έχουν συνήθως ένα βαθύτερο νόημα.

Σεξ με το αφεντικό. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι ένδειξη ότι δεν νιώθετε 100% άνετα με τη δυναμική που υπάρχει μεταξύ σας. Αυτό το όνειρο μπορεί να πάρει δύο δρόμους. Είτε κυριαρχείτε πάνω του και θέλετε να αποτραβηχτείτε είτε υποχωρείτε συνέχεια και έχετε μία παθητική-επιθετική συμπεριφορά απέναντί του.

Σεξ με κάποιον που αντιπαθείτε. Σκεφτείτε γιατί δεν τον συμπαθείτε. Μήπως δεν σας επιτρέπει να μιλήσετε ή σας κάνει να νιώσετε ανασφάλεια; Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχόμαστε, αντιπαθούμε τον άνθρωπο που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας. Και έτσι, στο υποσυνείδητο, μέσω του σεξ, ασκούμε πάνω του κάποιου είδους δύναμη.

Σεξ με πρώην. Τη στιγμή που έχετε βγάλει οριστικά από τη ζωή σας τον πρώην σύντροφό σας, κάνει εμφάνιση στον ύπνο σας. Και δεν πειράζει. Παίρνει χρόνο να προχωρήσουμε. Αν είναι ένας πολύ παλιός πρώην, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να γυρίσετε σε εκείνον. Ίσως τον ονειρεύεστε γιατί υπάρχουν άλυτα θέματα μεταξύ σας ή δεν χωρίσατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν ονειρεύεστε τον πρώτο σας έρωτα, μπορεί να σας λείπει αυτό που εκπροσωπούσε εκείνος ο άνθρωπος. Ειδικά αν βιώνετε ρουτίνα στην τωρινή σχέση.

Σεξ σε δημόσιο χώρο. Το σεξ σε εξωτερικούς χώρους είναι κάπως ριψοκίνδυνο και αν το κάνετε μόνο στον ύπνο σας, ίσως σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε πιο περιπετειώδης στο σεξ αλλά και σε άλλους τομείς. Μπορεί να θέλετε να επαναστατήσετε στη δουλειά ή στη σχέση σας αλλά να μην τολμάτε.