Η Εμίλια Ιζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά του HBO «Game of Thrones», ως η δυναμική ηγέτιδα Ντενέρις Ταργκάριεν.

Η 32χρονη ηθοποιός όμως είναι εξίσου δυναμική και αγωνίστρια και στην πραγματική της ζωή. Οπως πρόσφατα εξομολογήθηκε η ίδια, έφτασε δύο φορές κοντά στον θάνατο στα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς. Ηταν μόλις 24 ετών όταν υπέστη το πρώτο της εγκεφαλικό, ενώ δύο χρόνια μετά ήρθε ξανά αντιμέτωπη με το ανεύρυσμα και υπεβλήθη σε σοβαρό χειρουργείο, κατά το οποίο μέρος του εγκεφάλου της αντικαταστάθηκε από τιτάνιο.

Η όγδοη και τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» ολοκληρώθηκε (απογοητεύοντας πολλούς, είναι η αλήθεια) και η Εμίλια Κλαρκ δε θα μπορούσε να είναι πιο ευγνώμων που τα κατάφερε ως εδώ. «Είναι κάτι απίστευτα ικανοποιητικό και ασύλληπτα τυχερό, που έφτασα στο τέλος του Game of Thrones. Χαίρομαι που κατάφερα να δω το τέλος της ιστορίας και την αρχή αυτού που έρχεται μετά» δήλωσε σχετικά.

Εκτός όμως από μαθήματα ζωής, η μικροκαμωμένη σταρ έχει να μας δώσει και μερικά καλά μαθήματα ομορφιάς, αφού αποτελεί μία από τις πιο φρέσκες και φυσικές παρουσίες στο Χόλιγουντ.

Για την ομορφιά

«Μπορεί να ακουστεί ανόητο, αλλά πιστεύω ότι ομορφιά σημαίνει να είσαι χαρούμενη. Η δυνατότητα να γελάς και να μην παίρνεις και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό σου. Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να είσαι εντάξει με αυτό που βλέπεις. Να προσπαθείς να είσαι όσο πιο αυθεντικός μπορείς. Αυτό το πιστεύω και για το μακιγιάζ. Μου αρέσει να βάφομαι, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψω όλο μου το πρόσωπο με makeup».

Για την αυτοπεποίθηση

«Δυσκολεύτηκα πολύ με την αυτοπεποίθησή μου μεγαλώνοντας. Νόμιζα ότι ήμουν χοντρή. Νόμιζα ότι ήμουν άσχημη. Αν μου μιλούσε κάποιο αγόρι, θα πάθαινα σοκ. Αλλά υπάρχει μία ιδιαίτερη στιγμή όταν είσαι ενήλικος, που ξεκινάς να ανακαλύπτεις το ποιος είσαι, τι σου αρέσει, ποιοι άνθρωποι σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και ποιους πρέπει να έχεις στη ζωή σου. Ξεκινάς να βλέπεις πέρα από το πώς δείχνει το σώμα ή το πρόσωπό σου».

Για την εικόνα της ως Καλίσι Ντενέρις Ταργκάριεν

«Νιώθω άσχημα όταν γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι απογοητεύονται όταν συνειδητοποιούν ότι είμαι η Καλίσι, επειδή δεν μοιάζουμε καθόλου. Τους εξηγώ ότι “συγγνώμη, δεν είμαι στην πραγματικότητα έτσι, είναι περούκα”. Οι νέοι άνθρωποι έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη της ομορφιάς. Κανένας πραγματικός άνθρωπος δεν είναι τόσο όμορφος, χάρη όμως στον χρόνο, στα χρήματα και στην προσπάθεια που καταβάλλονται στις παραγωγές οι άνθρωποι δείχνουν εντυπωσιακοί. Ναι, χρειαζόμαστε να βλέπουμε ιστορίες και να εμπνεόμαστε, όμως είναι σημαντικό να μη συγκρινόμαστε με τους ανθρώπους που βλέπουμε στην οθόνη».

Για τη ρουτίνα ομορφιάς της

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο ψυχωτική όσον αφορά την αφαίρεση του μακιγιάζ από το δέρμα μου. Καθαρίζω και ενυδατώνω το πρόσωπό μου κάθε πρωί και κάθε βράδυ, ό,τι ώρα και αν πέσω για ύπνο. Μιας και έχω ευαίσθητη επιδερμίδα, προτιμώ τα ήπια καθαριστικά».

Το μυστικό της για λαμπερό δέρμα

«Το πραγματικό μυστικό μου δεν είναι άλλο από τον ύπνο. Οταν το δέρμα είναι χαρούμενο και ξεκούραστο, λάμπει. Επίσης, κοιμάμαι με μεταξένια μαξιλαροθήκη. Αναβαθμίζει τον ύπνο και έχει μια σέξι αίσθηση. Και να ξέρετε ότι αν έχετε μαλλιά που φριζάρουν, ο ύπνος σε μεταξένια μαξιλαροθήκη πραγματικά θα τα βοηθήσει».

Οι συμβουλές ομορφιάς από τη μητέρα της

«Από την ηλικία των 12 η μητέρα μου με έμαθε να καθαρίζω και να ενυδατώνω το δέρμα μου. Οταν μεγάλωσα λίγο και ήθελα να φοράω makeup, μου έδειξε πώς να κάνω το no-makeup makeup look, βάζοντας λίγο eyeliner στη γραμμή των βλεφαρίδων, μάσκαρα και κραγιόν. Επίσης, με έμαθε να φοράω πάντα αντηλιακή και να μην πειράζω τα φρύδια μου. Με αυτές τις βασικές αρχές μεγάλωσα».

Για το καθημερινό μακιγιάζ της

«Συνήθως βάφομαι πολύ φυσικά. Ωστόσο, όταν οι φίλοι μου επιμένουν να βγω μαζί τους βράδυ, φοράω κόκκινο κραγιόν. Κάθε γυναίκα χρειάζεται το σωστό για εκείνη κόκκινο κραγιόν. Σε κάνει να νιώθεις δυνατή και αδίστακτη. Επίσης δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτε άλλο εκτός από μάσκαρα και ρουζ».

Για την προετοιμασία πριν από μια εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

«Προτού ετοιμαστώ έχω παγωμένα μασάζ προσώπου και rolling tools που κυριολεκτικά δίνουν σχήμα στο πρόσωπό μου. Αν έχω ξυπνήσει κάπως πρησμένη (ή απόλαυσα έναν απογευματινό υπνάκο) αυτό το τρικ πραγματικά ξεπρήζει το πρόσωπό μου. Τα εργαλεία για μασάζ που φυλάω στην κατάψυξη, μπορούν να με μεταμορφώσουν και σίγουρα να με ξυπνήσουν!».

Για τις γυμνές σκηνές στο «Game of Thrones»

«Δεν υπάρχει ούτε μια σκηνή που δεν θα γύριζα. Οι άνθρωποι με ρωτούν για το γυμνό όλη την ώρα. Αλλά η σύντομη απάντηση είναι “όχι, δεν θα άλλαζα τίποτε”. Οι γυναίκες που μισούν τις άλλες γυναίκες είναι το πρόβλημα. Οι άνθρωποι κάνουν σεξ για ευχαρίστηση. Ας το αποδεχθούμε».

Για τα επαγγελματικά της σχέδια

«Η καλύτερή μου φίλη κι εγώ γράφουμε ένα σενάριο μαζί και θέλω να δημιουργήσω μια εταιρεία παραγωγής. Είμαι τέτοιο κορίτσι. Επειδή ξέρω ότι το να βασίζομαι απλά στην ηθοποιία δεν πρόκειται να με γεμίσει ποτέ αρκετά. Οταν σκέφτομαι να ξεκινήσω τη δική μου εταιρεία, έχω αυτή την αίσθηση ηρεμίας και σιγουριάς που έχω όταν παίζω την Καλίσι. Βέβαια δεν πρόκειται να κάψω αφέντες σκλάβων ή κάτι τέτοιο».

Για την απόκτηση οικογένειας

«Θέλω να κάνω παιδιά. Δεν ξέρω αν θέλω να παντρευτώ. Αυτό ακούγεται μάλλον αρκετά millennial εκ μέρους μου. Αλλά θέλω να βρω τον άνθρωπο με τον οποίο θα θελήσω να δημιουργήσω οικογένεια».

Για τα παιδικά της χρόνια

«Μεγάλωσα με πάπιες στον κήπο και ποτάμι κοντά στο σπίτι μου. Συνηθίζαμε να πηγαίνουμε για μάζεμα μανιταριών στα χωράφια. Τα πρώτα μου παιχνίδια ήταν μέσα στο δάσος. Αν καταφέρω να κάνω παιδιά, θα ήθελα να έχουν και εκείνα τέτοιες εμπειρίες».