Είναι κακό να είσαι single; Είναι φιλοσοφία ζωής ή απλώς είναι φάσεις που μπαίνουν ενδιάμεσα των σημαντικών σχέσεων της ζωής μας; Και γιατί είναι κακό να είσαι σε σχέση αν περνάς καλά και έχεις βρει έναν άνθρωπο να συνεννοείσαι; Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο καταστάσεις έχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Οπως όλα τα πράγματα στη ζωή δηλαδή. Το θέμα είναι πού γέρνει η δική μας ζυγαριά, πώς περνάμε καλύτερα στην εκάστοτε φάση της ζωής μας και αν είμαστε σε θέση να διακρίνουμε αυτά που μας συμβαίνουν χωρίς να γινόμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να μην επιτρέπουμε στις κοινωνικές επιταγές να καθορίζουν τις επιλογές μας και το πώς θα λειτουργούμε στις σχέσεις μας, ειδικά όταν κάτι δεν μας ταιριάζει.

Single

Τα υπέρ

* Δεν δίνετε λογαριασμό σε κανέναν.

* Γλεντάτε σε μπαρ, πάρτι και φιλικές συναντήσεις χωρίς να πρέπει να συνοδεύεστε και να είστε λίγο σφιγμένοι σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά σας.

* Δεν μπλέκετε σε ερωτικούς καβγάδες που προκαλεί η ζήλια και ενίοτε ο παραλογισμός (και των δύο).

* Εχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τα χόμπι σας και να σκεφτείτε τι θέλετε, πώς το θέλετε και γιατί. Αλλά να αξιολογήσετε και τι δεν θέλετε.

* Περνάτε τέλεια με τους φίλους σας, τη δουλειά σας και με όλα αυτά που σας χαλαρώνουν χωρίς να σας ζορίζουν πολύ.

Τα κατά

* Τον χειμώνα κάνει κρύο και ο σκύλος σας δεν καλύπτει όλο το σώμα για να κοιμηθείτε ζεστά.

* Το σεξ ίσως να είναι αραιό.

* Αν δεν είστε καλοί στη μαγειρική, δεν έχεις κάποιον να σας φτιάξει μία χοιρινή μπριζόλα για να συνοδεύσετε την μπίρα σας.

* Αν όλοι οι φίλοι σας είναι ζευγαρωμένοι, δεν νιώθετε και πολύ άνετα, μερικές φορές και λίγο παρείσακτοι.

Σε σχέση

Τα υπέρ

* Εχετε κάποιον να του γκρινιάζετε όλη μέρα.

* Νιώθετε πιο σημαντικός όταν κάποιος σας αντέχει.

* Κάνετε σεξ. Οχι απαραίτητα καλό, αλλά κάνετε.

* Σας περιμένει κάποιος στο σπίτι το βράδυ.

* Η μαμά σας δεν σας πρήζει για το πότε θα παντρευτείτε.

Τα κατά

* Περιορίζετε τον εαυτό σας για το πώς θα φέρεστε.

* Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποφέρετε, αλλά να μην είστε και σίγουροι.

* Κάνετε στην άκρη τους φίλους σας και μετά δεν ξέρετε αν θα είναι εκεί για εσάς (όταν χωρίσετε).

* Υπάρχει ο κίνδυνος των άκρων. Είτε να είστε αυτοκόλλητοι με τον άλλον είτε να υπάρχει αδιαφορία και η σχέση να είναι ελλιπής.

* Μοιράζετε συμβουλές στους singles λες και έχεις βρει το αντίδοτο στον θάνατο.

* Δεν ξέρετε τι σας συμβαίνει και ταλαιπωρείτε έναν άλλον άνθρωπο.

Είτε σε σχέση είτε χωρίς, το παν είναι να μην αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσα από το status της ερωτικής μας ζωής, αλλά να ζούμε με πληρότητα την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν ζούμε περιμένοντας να μας χτυπήσει την πόρτα μία σχέση προκειμένου να νιώσουμε καλά για τον εαυτό μας. Παίρνουμε τα πράγματα όπως έρχονται και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι οι εξωτερικές συνήθειες που καθορίζουν τη διάθεσή μας αλλά το πώς στεκόμαστε εμείς απέναντί τους.

Το ξέρατε ότι οι singles κοιμούνται καλύτερα, αγχώνονται λιγότερο για τα χρήματα, είναι πολιτικά πιο ενεργοί και διατηρούν πιο ισχυρές φιλίες;