Τα «πικάντικα» κορίτσια της δεκαετίας του ’90, οι αγαπημένες Spice Girls, γίνονται υπερηρωίδες σε μία νέα ταινία κινουμένων σχεδίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, τα κινηματογραφικά στούνιο της Paramount, έχουν στα σκαριά μία ταινία κινουμένων σχεδίων, με πρωταγωνίστριες τα μέλη του πιο επιτυχημένου γυναικείου συγκροτήματος όλων των εποχών.

Και κάπως έτσι η Victoria Adams (Beckham), η Melanie Brown, η Emma Bunton, η Melanie Chisholm και η Geri Halliwell χαρίζουν τις φωνές του σε πέντε διαφορετικές υπερηρωίδες, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, στην ταινία θα περιλαμβάνονται παλιά αλλά και νέα τραγούδια του συγκροτήματος που θα γραφτούν ειδικά για την ταινία.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2020 και περιλαμβάνεται στο ευρύτερο σχέδιο της Paramount για την παραγωγή νέων ταινιών κινουμένων σχεδίων.

https://www.instagram.com/p/BylDFUApz-I/

Η γυναικεία δύναμη των ’90s

Οι Spice Girls είναι το βρετανικό ποπ συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1994 και αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες. Τα μέλη του ήταν η Victoria Adams (Beckham), η Melanie Brown, η Emma Bunton, η Melanie Chisholm και η Geri Halliwell. Οι Spice Girls αναγνωρίζονται από πολλούς σήμερα ως το πιο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα στον κόσμο.

Το πρώτο τους single ‘Wannabe’ κυκλοφόρησε το 1996 και άγγιξε την πρώτη θέση στα charts σε 31 χώρες, κάτι που τις καθιέρωσε ως παγκόσμιο φαινόμενο. Χαρακτηρίστηκαν πρωτοπόροι στην εφηβική ποπ μουσική την δεκαετία του 90. Στις επιτυχίες τους συμπεριλαμβάνονται παγκόσμιες περιοδείες, κατοχές ρεκόρ, καθιέρωση παγκόσμιων εικονικών συμβόλων όπως το ‘Union Jack Dress’, όπως επίσης και η χαρακτηριστική τους φράση «Girl Power».

https://www.instagram.com/p/ByUbfHTpYIC/

Το 1997-1998 οι Spice Girls γύρισαν την πρώτη τους ταινία Spiceworld.

Το πρώτο τους άλμπουμ, ‘Spice’, το οποίο παραμένει ακόμα και σήμερα το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο από γυναικείο συγκρότημα, με πάνω από 23 εκ. αντίτυπα. Συνολικά έχουν πουλήσει 75εκ. δίσκους μόνο με 4 albums και 12 singles, αποτελώντας το πιο επιτυχημένο βρετανικό συγκρότημα μετά τους Beatles.

Με την καθοδήγηση του επί χρόνια μέντορα και μάνατζέρ τους, Simon Fuller, κατάφεραν συνεχώς να έχουν τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω τους. Κάθε μέλος απέκτησε και ένα ψευδώνυμο από το περιοδικό μουσικής Top Of The Pops, κάτι που υιοθετήθηκε από τις ίδιες τις Spice Girls καθώς και από τον διεθνή τύπο.

Σύμφωνα με τον βιογράφο David Sinclair τα ψευδώνυμα Scary, Baby, Ginger, Posh και Sporty ήταν τα μόνα με τόση αναγνωρισιμότητα από τους John, Paul, George και Ringo τους Beatles δηλαδή. Οι Spice Girls αναγνωρίστηκαν ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό σύμβολο της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Trivial Pursuit, κερδίζοντας με 80 τοις εκατό σε μια δημοσκόπηση των 1.000 ατόμων που διενεργήθηκε για το επιτραπέζιο παιχνίδι, αναφέροντας ότι η φράση «Girl Power» όρισε την δεκαετία.

https://www.instagram.com/p/Bx4UX_CpPCI/