Το σεξ είναι ένα θέμα για το οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και έχουν καλυφθεί άπειρες ώρες συζητήσεων μεταξύ φίλων προκειμένου να βρεθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Υπάρχει όμως κάτι απόλυτο όταν μιλάμε για την ερωτική συνεύρεση μεταξύ δύο ατόμων; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Υπάρχουν πράγματα που όλοι και όλες μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε τον ερωτικό μας βίο, αλλά η αρχή γίνεται μέσα από τη σωστή χημεία και αυτό που εκπέμπει κάθε άνθρωπος σαν προσωπικότητα συνολικά. Εξάλλου, όσο μεγαλώνουμε αλλάζουμε και αυτό επηρεάζει τις ανάγκες, τις επιθυμίες μας και την ιεράρχησή τους. Πιο συγκεκριμένα, η ερωτική επιθυμία είναι κάτι που μεταβάλλεται και περνάει τις φάσεις της. Το σεξ δεν είναι σαν καρδιογράφημα ενός ανθρώπου σε κώμα. Το έντονο στρες, η απαιτητική καθημερινότητα, η αυτοεικόνα μας και οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν συντελέσει στο να μην του αφιερώνουμε το χρόνο που του αξίζει. Μας κάνει να μη δουλεύουμε για κάτι από το οποίο αντλούμε απόλαυση, ικανοποίηση και πολλές ενδορφίνες.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Sex Research», οι ερευνητές ανέλυσαν απαντήσεις 39.000 ζευγαριών που ήταν παντρεμένα ή συζούσαν για παραπάνω από 3 χρόνια. Αυτό που αναφέρθηκε είναι ότι η σεξουαλική ικανοποίηση ήταν υψηλότερη μεταξύ των ζευγαριών που επιβεβαιώνονταν κατά τη διάρκεια του σεξ και μπορούσαν να γελάσουν μετά από ντροπιαστικές στιγμές και να συνεχίσουν κανονικά. Άρα το να μην παίρνεις τη ζωή στα σοβαρά και να μοιράζεσαι στιγμές γέλιου με τον σύντροφό σου, είναι η αρχή της σωστής ερωτικής ζωής.

Άλλη έρευνα υποστηρίζει ότι το κλειδί στο καλύτερο σεξ είναι η καλύτερη επικοινωνία. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το να πείτε τι σας αρέσει και τι όχι μπορεί να είναι πληροφοριακό και επιμορφωτικό όσο γνωρίζετε ο ένας το κορμί του άλλου. Αν κάνει κάτι που σας αρέσει, πείτε το αμέσως και μη βασίζεστε στους ήχους ή στις κινήσεις που κάνετε. Μήπως θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική οπτική; Προτείνετέ το και μη σκέφτεστε την ντροπή ή ότι εκτίθεστε.

Πώς περνάμε στην πράξη;

Δεν περνάμε κατευθείαν στην πράξη. Οχι ότι κι αυτό δεν έχει την ομορφιά του, αλλά αυτό που αποζητούμε είναι να γίνουμε ειδήμονες και να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές με τον σύντροφό μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσετε σαν τελετουργικό. Σαν ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.

Φλερτ. Η (σωστή) αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Θυμηθείτε πώς είναι να φλερτάρετε αυτόν που σας αρέσει και πώς γίνεστε πιο αισθησιακή. Οσο και να το θέλετε, δεν γίνεται τη μία στιγμή να μιλάτε για λογαριασμούς και άπλυτα στο πάτωμα και μετά να περνάτε στην κρεβατοκάμαρα με άγριες διαθέσεις. Προετοιμάστε το έδαφος με ερωτικά μηνύματα στο κινητό από το πρωί και αποχαιρετήστε τον σύντροφό σας με ένα πολύ ερωτικό φιλί που θα σκέφτεται για ώρες.

Μασάζ. Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, χαρίστε στον σύντροφό σας ένα υπέροχο ερωτικό μασάζ με λάδι καρύδας και 2 σταγόνες φασκόμηλο. Βάλτε λίγο στα χέρια σας και ξεκινήστε διαγράφοντας κυκλάκια με τους αντίχειρες παράπλευρα της γραμμής της σπονδυλικής στήλης. Συνεχίστε στους γλουτούς και στα πόδια με απαλές κινήσεις των δαχτύλων.

Ας μιλήσουμε για φαντασιώσεις. Αν τις έχετε συνδέσει με απιστία ή κάτι πολύ ντροπιαστικό που πρέπει να μείνει κλειδωμένο στο ντουλάπι του μυαλού, τότε δεν θα μπορέσετε να υλοποιήσετε αυτά που σας ερεθίζουν περισσότερο και φυσικά δεν θα μπορέσετε ποτέ να το κάνετε και για τον σύντροφό σας. Αυτό που δεν είχατε σκεφτεί είναι ότι η αποκάλυψη μιας φαντασίωσης σας φέρνει πιο κοντά στον αγαπημένο σας και φυσικά αυξάνει την ερωτική επιθυμία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πάρτε τον χρόνο σας. Κάθε απόλαυση θέλει και το χρόνο που της αξίζει. Δεν πρόκειται να γίνετε εξπέρ στο σεξ αν είστε «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Τα προκαταρκτικά είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στο σεξ, ίσως το πιο σημαντικό, και όχι μόνο για τις γυναίκες. Το άγγιγμα, τα φιλιά, η περιγραφή των φαντασιώσεων και οι μυρωδιές από ένα ζεστό μπάνιο προτού ξαπλώσετε, είναι αυτά που θα σας στείλουν στην κορύφωση πιο εύκολα. Αν ξεκινήσετε με το σκεπτικό ότι ο οργασμός δεν είναι αγώνας δρόμου αλλά μία υπέροχη κατάληξη, τότε είναι πιθανότερο και να το επιτύχετε.

Κακό λεξιλόγιο και παιχνίδια. Στην πραγματικότητα μιλάμε για διεύρυνση των λέξεων που χρησιμοποιείτε στην κρεβατοκάμαρα προκειμένου να κάνετε την ερωτική σας ζωή λίγο πιο πικάντικη. Αν δεν είστε συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο, μπορείτε να πάρετε ιδέες από ερωτικά βιβλία που θα βρείτε ακόμη και στο Internet και να ξεκινήσετε διαβάζοντας αποσπάσματα ο ένας στον άλλο. Στο κομμάτι ερωτικά παιχνίδια, δεν χρειάζεται να αγοράσετε βοηθήματα που σας δημιουργούν αμηχανία. Ξεκινήστε από τα απλά που δημιουργούν μία πιο μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Ενα ύφασμα που δένεται γύρω από τα μάτια, λάδι για μασάζ και μουσική που διεγείρει τη φαντασία.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άντρας

  • Σεξουαλική επιμόρφωση

Αρκετοί άντρες πλησιάζουν το γυναικείο κορμί σαν να προσπαθούν να βρουν το διακόπτη μέσα στη νύχτα. Ένας εραστής όμως θεωρείται καλός όταν ξέρει πού βρίσκεται τι, ασχολείται με την απόλαυση της συντρόφου του και ρωτάει αν έχει απορίες.

  • Οι ικανότητες υπερτερούν του μεγέθους

Δε σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα καλός επειδή είσαι γενετικά προικισμένος. Η άποψη ότι το μέγεθος μετρά σε όλα όσον αφορά στο σεξ είναι απαρχαιωμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του οργασμού. Κάθε γυναίκα εκτιμά έναν άνδρα που δε φοβάται να τη ρωτήσει τι της αρέσει, τι λειτουργεί για εκείνη και πώς μπορεί να την οδηγήσει στην κορύφωση ή στη μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση.

  • Το αυτοσαμποτάζ καταστρέφει τα πάντα

Είναι γεγονόςότι οι άνδρες νιώθουν σημαντικοί όταν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η παραδοχή ότι μόνο οι γυναίκες χρειάζονται εγκεφαλικό και πνευματικό ερεθισμό είναι επίσης ξεπερασμένη. Για να λειτουργήσουν και οι δύο και να βιώσουν μια αληθινά ικανοποιητική εμπειρία, πρέπει να έλκονται εξίσου και να ακούνε ο ένας τις ανάγκες του άλλου.