Τι χρώμα έχει η ξύλινη κουτάλα σας; Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή ερώτηση, καθώς το πορώδες υλικό της μαζί με χρωστικές ουσίες από την τελευταία σάλτσα σας, ενδέχεται να έχει αιχμαλωτίσει και αρκετά μικρόβια.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να την πετάξετε. Το παρακάτω tip θα σας βοηθήσει να την καθαρίσετε σε βάθος και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της.

Χρησιμοποιήστε καυτό νερό με υγρό πιάτων για να απομακρύνετε τα βακτήρια που μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί επάνω της. Αυτό το βήμα γίνεται ακόμη σημαντικότερο αν έχει ακουμπήσει οποιοδήποτε είδος ωμού κρέατος ή ψαριού. Αφού την ξεπλύνετε, ρίξτε μια «γενναία» ποσότητα αλατιού στην κορυφή της και τρίψτε την επιφάνεια με ένα λεμόνι, μέχρι το αλάτι να διαλυθεί τελείως. Το λεμόνι θα εξαφανίσει τις οσμές και ο συνδυασμός τους θα αφαιρέσει τους λεκέδες. Τέλος, ξεπλύνετε και πάλι, αυτή τη φορά με δροσερό νερό και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News