Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αντζελίνα Τζολί, πρόσθεσε μία ακόμη ιδιότητα στο βιογραφικό της: συνεργαζόμενη συντάκτρια του περιοδικού Time.

Ο αρχισυντάκτης και διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλζενθολ ανακοίνωσε τα νέα μαζί με τη δημοσίευση του πρώτου άρθρου του με τίτλο: «Τι Οφείλουμε στους Πρόσφυγες».

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι επίσης Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, θα γράφει μηνιαία άρθρα για τη διαδικτυακή και έντυπη έκδοση του Time, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πρώτο κομμάτι της, η Αντζελίνα Τζολί αναφέρεται στη διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, η οποία, όπως τονίζει έχει «θολώσει και πολιτικοποιηθεί».

«Κάποιοι ηγέτες χρησιμοποιούν εσκεμμένα τους όρους πρόσφυγας και μετανάστη χωρίς διάκριση, χρησιμοποιούν εχθρική ρητορική που παράγει φόβο ενάντια σε όλους τους ξένους» γράφει.

«Όλοι αξίζουν αξιοπρέπεια και δίκαιη μεταχείριση, αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά τη διάκριση. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν είναι επιλογή να βοηθάμε τους πρόσφυγες, είναι υποχρέωση. Είναι απολύτως δυνατό να διασφαλίσουμε ισχυρό έλεγχο των συνόρων και δίκαιες, ανθρώπινες μεταναστευτικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες» επισημαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός.