Τα θρυλικά Κλασσικά Εικονογραφημένα των παιδικών μας χρόνων κυκλοφορούν με το ΒΗΜΑ. Τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε κόμικς, που μύησαν γενιές και γενιές.

Αυτή την εβδομάδα,

το πρώτο συλλεκτικό τεύχος που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα:

«Οι Αθλιοι»

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή συντροφιά για τα παιδιά, τα εγγόνια σας και όχι μόνο!

Η σειρά που συνόδευσε τα παιδικά χρόνια για γενιές αναγνωστών σε νέα συλλεκτική έκδοση.

Το «Βήμα» από την Κυριακή, 30 Ιουνίου, παρουσιάζει μια σειρά που σημάδεψε γενιές αναγνωστών για τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα», εκδοτικό φαινόμενο της εποχής, πρωτοεμφανίστηκαν την 1η Μαρτίου 1951 με τη διασκευή των «Αθλίων» του Βίκτωρα Ουγκώ η οποία εξαντλήθηκε σε λίγες μόνο ώρες και ανατυπώθηκε επανειλημμένα για να πουλήσει συνολικά σχεδόν 1 εκατ. αντίτυπα. Μεταφορά της αμερικανικής σειράς «Classics Illustrated», εκδίδονταν με αμείωτη δημοτικότητα από τον οίκο Μ. Πεχλιβανίδη για δέκα περίπου χρόνια, ενώ σποραδικές συμπληρώσεις ακολούθησαν στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Από νωρίς εμπλουτίστηκαν με αφηγήσεις εμπνευσμένες από την ελληνική ιστορία και μυθολογία, τα κείμενα και τα σχέδια των οποίων επιμελήθηκαν σημαντικοί έλληνες του λογοτεχνικού και εικαστικού πεδίου (Βασίλης Ρώτας, Γιώργος Βακαλό, Μποστ και πολλοί άλλοι). Οι κατά καιρούς ανατυπώσεις έφεραν στα περίπτερα τα περίπου 180 τεύχη της αρχικής συλλογής ως τη δεκαετία του ’80. Αν και αρχικά επικρίθηκαν από τμήμα της διανόησης ως ευτελισμός, συνέπεια της «αμερικανικής» τους καταγωγής, γρήγορα αναγνωρίστηκαν από το κοινό ως λαϊκό είδος που αντιπροσώπευε ποιοτική παιδική ψυχαγωγία. Εισαγωγή στην ανάγνωση των μεγάλων κλασικών και ταυτόχρονη μύηση στον κόσμο του κόμικ, αποτέλεσαν αγαπημένα περιοδικά που διαβάζονταν φανατικά.

Το «Βήμα» εγκαινιάζει τη συλλεκτική αυτή έκδοση στις 30/6 με το πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, τους «Αθλιους» του Βίκτωρα Ουγκό, και θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες ο «Τομ Σόγερ» και ο «Ολιβερ Τουίστ».

Μαζί,

Ουμπέρτο Εκο

Αρχαία Ρώμη

Μην χάσετε τον τελευταίο τόμο:

  • Μαθηματικά: Η γέννηση της τριγωνομετρίας
  • Αρχιμήδης: Ο μεγαλύτερος επιστήμονας της αρχαιότητας
  • Αστρονομία: Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος και η διατύπωση του κόσμου
  • Φύση, μαγεία, μαντεία, αλχημεία
  • Η βιτρουβιανή μηχανική: ο ρόλος των μηχανών στην αρχιτεκτονική επιστήμη
  • Ιατρική
  • Θέατρο, Μουσική
  • Τεχνολογία

Ακόμη

Ωρα για ανάπτυξη

Μία ειδική έκδοση από «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τον «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» για τις προοπτικές της οικονομίας και την αναπτυξιακή στρατηγική μετά τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, ώστε να επιστρέψει η αισιοδοξία στο εσωτερικό και να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στο εξωτερικό.

Γράφουν 50 προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Σε πολυτελή έκδοση διάστασης 28 Χ 35 εκ.

Επίσης

Autohub

Το πληρέστερο ένθετο για το αυτοκίνητο

Και

ΒHMAgazino

Special Edition: Μύκονος

Και στην απλή έκδοση των €2.

Ακολουθήστε το στο Google News