Αν είστε λάτρης των ψηλών τακουνιών, σίγουρα κάποιος ως τώρα σας έχει «μαλώσει» για αυτή την επιλογή, λέγοντάς σας πως κάνετε κακό στη μέση ή τα γόνατά σας. Πλέον, μπορείτε να τους αποστομώσετε με τη σφραγίδα της επιστήμης.
Ερευνητές από τα πανεπιστήμια Warwick και Oxford Brookes ανακάλυψαν ότι τα τακούνια όχι μόνο δεν αυξάνουν, αλλά ενδέχεται και να μειώνουν τον κίνδυνο των γυναικών να αναπτύξουν αλλοιώσεις στις αρθρώσεις των γονάτων τους καθώς μεγαλώνουν.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία μελέτησε 111 γυναίκες μεταξύ 50 και 70 ετών, οφείλονται στο ότι τα παπούτσια με ψηλό τακούνι γυμνάζουν τους μύες των ποδιών, με αποτέλεσμα την καλύτερη υποστήριξη των γονάτων.
Μία άλλη έρευνα γύρω από το ζήτημα των τακουνιών είχε ακόμη πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα: Φαίνεται ότι αυτοί οι επιπλέον πόντοι στο παπούτσι μπορούν να κάνουν θαύματα και για τη σεξουαλική ζωή των γυναικών. Η Ιταλίδα ουρολόγος, Δρ. Maria Cerruto ανακάλυψε ότι ένα ζευγάρι «σχετικά ψηλοτάκουνων παπουτσιών» δεν γυμνάζει μόνο τα πόδια αλλά και τους πυελικούς μύες. Οι τελευταίοι φέρουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον γυναικείο οργασμό. Τώρα οι γόβες θα μας φαίνονται ακόμα πιο σέξι!