Τα παιδιά λατρεύουν τις τσίχλες και πολλές φορές επιδεικνύουν τεράστιο ταλέντο στις τσιχλόφουσκες, όμως δυστυχώς δεν είναι εξίσου επιδέξια όταν θέλουν να τις ξεφορτωθούν – όλοι έχουμε στο μυαλό μας το (όχι και τόσο όμορφο) θέαμα ενός θρανίου γεμάτο μασημένες τσίχλες. Έτσι, οι περισσότεροι γονείς τις ανακαλύπτουν τουλάχιστον μία φορά μέσα στα μαλλιά του μικρού τους και, στην πλειοψηφία τους, καταφεύγουν στην επιλογή του ψαλιδιού. Αν όμως σας λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να αφαιρέσετε την τσίχλα από τα μαλλιά του χωρίς να χρειαστεί να τα κόψετε; Αν σας λέγαμε ότι υπάρχουν τέσσερις τέτοιοι τρόποι;

1. Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο έχει την ιδιότητα να σκληραίνει την τσίχλα, κάνοντας πιο εύκολη την απομάκρυνσή της. Απλώστε μια γενναία ποσότητα σε ολόκληρη την περιοχή, σπρώξτε το μέσα στην τούφα κάνοντας απαλές κινήσεις με τα δάχτυλά σας και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά.

2. Ελαιόλαδο

Απλώστε το λάδι πάνω στην τσίχλα και τρίψτε τη απαλά. Όταν σκληρύνει, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα χτενάκι με αραιά «δόντια» για να την αφαιρέσετε. Αν το προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε και λάδι καρύδας για αυτή τη διαδικασία.

3. Παγάκια

Βάλτε δύο – τρία παγάκια σε μια λεπτή πετσέτα και ακουμπήστε τη για 10 – 15 λεπτά πάνω στην τσίχλα. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο «καθαρή» από όλες, ωστόσο δεν είναι αποτελεσματική σε μεγάλες ποσότητες τσίχλας. Επίσης, απαιτεί περισσότερη υπομονή εκ μέρους του παιδιού και είναι καλύτερο να αποφεύγεται όταν ο κόμπος έχει δημιουργηθεί κοντά στο δέρμα του, καθώς ο πάγος μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

4. Ξίδι

Το ξίδι διαλύει το δεσμό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της τσίχλας και της τούφας των μαλλιών, όμως απαιτείται καλό μούλιασμα της περιοχής. Όσο περισσότερη ώρα το αφήσετε τόσο πιο εύκολα θα αφαιρεθεί η τσίχλα, πράγμα που σημαίνει αρκετή υπομονή και άφθονο… άρωμα!