Καλοκαιράκι χωρίς φαγητό έξω δε γίνεται. Ειδικά μετά το μπάνιο στη θάλασσα, το μόνο που θέλουμε είναι να κάτσουμε σε μια ταβέρνα δίπλα στο κύμα και να απολαύσουμε το φαγητό μας.

Τι γίνεται όμως όταν κάνετε δίαιτα την περίοδο των διακοπών;

Στην πραγματικότητα, δε χρειάζεται να θυσιάσετε αυτές τις χαλαρές στιγμές στο βωμό της διατήρησης της σιλουέτας σας. Χρειάζεται απλά να κάνετε έξυπνες επιλογές, ώστε να χορτάσετε χωρίς να καταναλώσετε περιττές θερμίδες.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε περιλαμβάνει μόνο ψητό κρέας/ψάρι και σαλάτες.

*Αποφύγετε τα ορεκτικά, τα οποία, αν και νόστιμα, έχουν πολλές θερμίδες. Προτιμήστε να παραγγείλετε μια πράσινα σαλάτα, καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχει θα σας χορτάσουν γρηγορότερα και βοηθούν στην απορρόφηση των σακχάρων.

*Η καλύτερη επιλογή όσον αφορά στο κυρίως πιάτο, είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το ψητό κοτόπουλο. Οι πρωτεϊνούχες τροφές, επίσης, επιφέρουν γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού και θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Γενικά, μπορείτε να καταναλώσετε κρέας ή ψάρι στη σχάρα, στον ατμό ή στη λαδόκολλα.

*Μην ξεχνάτε ότι οι υγρές θερμίδες είναι οι χειρότερες, επομένως αποφύγετε να καταναλώσετε αλκοόλ και πιείτε πολύ νερό. Αν πάλι δεν μπορείτε να αντισταθείτε, προτιμήστε ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Ακολουθήστε το στο Google News