Όσο και αν φροντίζουμε να ξαπλώνουμε καθαροί στο κρεβάτι, το στρώμα μας με την πάροδο των ετών συσσωρεύει μεγάλες ποσότητες βρωμιάς. Όλοι γνωρίζουμε για τους κινδύνους που κρύβονται στα ακάρεα της σκόνης, εκτός από αυτά όμως, η πορώδης επιφάνεια του στρώματός μας απορροφά ακόμη και τον ελάχιστο ιδρώτα, ενώ δεν αποκλείεται να αναπτύξει ακόμη και μούχλα. Κανείς δεν θέλει να κοιμάται σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ευτυχώς, σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως πιστεύατε, το καθάρισμά του μπορεί να γίνει εξαιρετικά εύκολα και δεν απαιτεί να βρέξετε το στρώμα σας.

  • Βάλτε ηλεκτρική σκούπα: Ιδανικά χρησιμοποιήστε το ειδικό εξάρτημα για υφάσματα που έχουν αρκετές από αυτές. Μην παραλείψετε να την περάσετε και από τις πλαϊνές πλευρές του στρώματος
  • Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα: Αυτό το μαγικό οικιακό υλικό θα παίξει δύο ρόλους θα αφαιρέσει τις δυσάρεστες οσμές – υπάρχουν, απλώς τις έχετε συνηθίσει – και θα αφήσει ένα ελαφρύ άρωμα φρεσκάδας. Τρίψτε τη καλά μέσα στους πόρους του στρώματος με τη βοήθεια μιας χοντρής βούρτσας και αφήστε την να «κάτσει» για περίπου 10 λεπτά.
  • Ξαναβάλτε ηλεκτρική σκούπα: Όταν τρίψατε τη μαγειρική σόδα μέσα στο στρώμα, τη βοηθήσατε να ενωθεί με την υγρασία και τα σωματικά έλαια που είχαν συσσωρευτεί επάνω του. Τώρα, η ηλεκτρική σκούπα θα τα απομακρύνει μαζί της από την επιφάνεια του υφάσματος αφήνοντάς το πεντακάθαρο!
  • Γυρίστε το και από την άλλη: Επαναλάβετε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την κάτω πλευρά του στρώματός σας, και είστε έτοιμοι!