Υλικά

1 κιλό φρέσκο σπανάκι

5 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 αβγά (το ένα ολόκληρο και από το άλλο μόνο το ασπράδι)

1 κ.σ. άνηθος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε, πλύντε, ψιλοκόψτε και στραγγίστε καλά το σπανάκι. Μουλιάστε το ψωμί σε λίγο νερό και έπειτα στύψτε το με τα χέρια σας ώστε να απομακρύνετε τα υγρά. Ψιλοκόψτε τον άνηθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και ζυμώστε το καλά με τα χέρια σας. Αφήστε το στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα μεταξύ τους. Έπειτα πλάστε το σε λεπτά μπιφτεκάκια και ψήστε τα σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.