Ποιοι είναι οι σύγχρονοι αλχημιστές ομορφιάς; Ο Jeremy Muijs, ο CEO της Grown Alchemist, του αυστραλέζικου brand ομορφιάς που λατρεύουν οι beauty editors του εξωτερικού μιλάει στο vita.gr για την αληθινή ομορφιά.

Kύριε Muijs, το 2008 εσείς και ο αδελφός σας δημιουργήσατε την Grown Alchemist. Πώς γεννήθηκε η ιδέα, τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε;

«Η Grown Alchemist λανσαρίστηκε το 2008, ωστόσο η ιστορία της ξεκινάει περίπου στις αρχές του 2000. Κάπου τότε άρχισε να ακούγεται ο όρος wellness (μτφ. ευεξία) και σιγά σιγά προκαλούσε το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων. Τότε, λοιπόν, ο Paul Zane Pilzer έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο προέβλεπε ότι ο κλάδος wellness θα γίνει mega trend και φτάσει σε τζίρο το 1 τρις δολάρια στα επόμενα δέκα χρόνια (σ.σ. ο ακριβής τίτλος «The Next Trillion: Why the Wellness Industry Will Exceed the $1 Trillion Healthcare (Sickness) Industry in the Next Ten Years»).

Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι πρέπει να το διερευνήσουμε το θέμα. Πράγματι, πρωτοποριακές μελέτες διαπίστωναν ότι το DNA μας αντιδρά καλύτερα στα φυσικά συστατικά σε σχέση με τα τεχνητά συστατικά, και ότι η χρήση φυσικών συστατικών βελτιώνει άμεσα την υγεία των κυττάρων του δέρματος, ενεργοποιεί τη λειτουργία του και αναστρέφει τα σημάδια γήρανσης. Κι έτσι ξεκινήσαμε και δημιουργήσαμε την Grown Alchemist.»

Και το όνομα Grown Alchemist (καλλιεργούμενος αλχημιστής) πώς προέκυψε;

«Από το γεγονός ότι κανένα συστατικό μας δεν κατασκευάζεται αλλά καλλιεργείται και αναπτύσσεται. Κι εμείς με τη βοήθεια της επιστήμης να ανακαλύπτουμε ή καλύτερα να αποκαλύπτουμε τις θαυματουργές ιδιότητές του.

Οι αλχημιστές στον μεσαίωνα αναζητούσαν τον τρόπο να μετατρέψουν ένα απλό μέταλλο σε χρυσό. Η δική μας «αλχημεία» έγκειται στο ότι παίρνουμε κάτι απλό από τη φύση, όπως π.χ. μια απλή μαργαρίτα, και το μετατρέπουμε σε πολύτιμο συστατικό του δέρματος που επιδιορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας από το περιβάλλον.»

Τι σημαίνει βιο-συμβατή ομορφιά με απλά λόγια;

«Η ομορφιά που «αναγνωρίζεται» από τον οργανισμό. Τα καλλυντικά που είναι συμβατά με την λειτουργία του. Οτιδήποτε δεν «αναγνωρίζεται» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα και αποβάλλεται. Όσο ακριβό, πολυτελές και εξελιγμένο κι αν είναι ένα συστατικό έχει μηδενική απόδοση αν δεν είναι βιο-συμβατό.»

 Κύριε Muijs, τι πιστεύετε ότι διαφοροποιεί την Grown Alchemist από άλλες οργανικές μάρκες περιποίησης;

«Εστιάζουμε σε δυο πράγματα. Πρώτον στην κατανόηση του μηχανισμού του δέρματος και τι τον διεγείρει και δεύτερον στην επιδιόρθωση της λειτουργίας των κυττάρων. Αυτό άλλωστε θεωρώ ότι είναι το φόρτε μας.» 

Από τι απειλείται η λειτουργία των κυττάρων του δέρματος; Μήπως από τον χρόνο;

«Από κάτι πιο σοβαρό. Ζούμε σε ένα περιβάλλον καθ’ όλα μολυσμένο άρα τοξικό. Ο αέρας που εισπνέουμε, ο μολυσμένος υδροφόρος ορίζοντας, τα χημικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε για το καθάρισμα, η λίστα με τους παράγοντες που επιβαρύνουν καθημερινά τον οργανισμό μας είναι ατελείωτη. Μάλιστα σύμφωνα με μια μεγάλη αμερικάνικη έρευνα, στις 50 από τις 52 πολιτείες, ο αέρας στο εσωτερικό των σπιτιών είναι πιο τοξικός απ’ ότι έξω! Αναπόφευκτα, τα κύτταρα του οργανισμού και κατ’ επέκτασιν του δέρματος αλλοιώνονται, φθείρονται, εκφυλίζονται. Και όταν συμβαίνει αυτό, ό,τι καλλυντικό και να εφαρμόσεις στην επιδερμίδα είναι άχρηστο.

Το ίδιο διαπιστώνουμε μέσω των τροφών. Η ανθυγιεινή διατροφή, γεμάτη τοξίνες και κακά λιπαρά, βλάπτει την υγεία των κυττάρων και αυτό αντανακλάται άμεσα στην όψη μας. Άρα λοιπόν, το Νο1 ζητούμενο στην Grown Alchemist είναι να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία των κυττάρων και στη συνέχεια να προσφέρουμε στο δέρμα την καλύτερη δυνατή σύνθεση για να το δυναμώσουμε, να το βελτιώσουμε, να το ομορφύνουμε.»

Η βάση της φιλοσοφίας σας βασίζεται στο τρίπτυχο καθαρισμός – αποτοξίνωση – ενεργοποίηση. Πείτε μας το απολύτως απαραίτητο καλλυντικό από κάθε κατηγορία.

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό, είναι σαν να ξεχωρίζω τα παιδιά μου (γελάει). Θα σας πω τέσσερα.

Πρώτα απ’ όλα ο καθαρισμός είναι πολύ βασικός. Είναι η βάση για την περιποίησή μας. Το Νο1 βήμα. Αν έπρεπε λοιπόν να διαλέξω ένα καθαριστικό μας, αυτό θα ήταν το Hydra-Restore Cream Cleanser. Κάνει ντεμακιγιάζ και καθαρίζει τους ρύπους σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Λόγω των φυτικών ελαίων του είναι ιδανικό για τη λιπαρή (το έλαια εξουδετερώνουν το σμήγμα) αλλά και για την ξηρή, γιατί την ανακουφίζει.

Για αποτοξίνωση, επιλέγω το Detox Serum, έναν συμπυκνωμένο ορό γεμάτο αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνει τοξίνες και ελεύθερες ρίζες. Επίσης θα αναφέρω το Instant Smoothing Serum. Έναν ορό που βελτιώνει άμεσα την όψη ενώ δίνει πολύτιμη προστασία και θρέψη σε βάθος. Το μυστικό του είναι ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέως φυτικής προέλευσης, παρόμοιου με εκείνου του οργανισμού μας.

Τέλος, για την ενεργοποίηση, την Age Repair Moisturiser, μια αντιγηραντική ενυδατική φόρμουλα, με βιο-ενεργά φυτοπεπτίδια, που μειώνει το βάθος και την εμφάνιση των ρυτίδων.»

Ποιο καλλυντικό έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε;

«Επειδή ταξιδεύω πολύ συχνά με αεροπλάνο, όπου ο αέρας είναι πολύ ξηρός, έχω μαζί μου τη μάσκα Age Repair Sleep Masque, μία μάσκα νύχτας που δεν ξεπλένεται. Εχει ολιγοπεπτίδια και έκκριμα σαλιγκαριού και αναπληρώνει άμεσα την υγρασία της επιδερμίδας, μειώνει το βάθος των ρυτίδων και χαρίζει πιο φρέσκια όψη.»

Ποιος είναι ο ορισμός της αληθινής ομορφιάς; Υπάρχει;

«Και βέβαια υπάρχει! Υπάρχει σε όλους. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει από μέσα του την αληθινή ομορφιά, μέσα από έναν ολιστικό τρόπο ζωής, που μπορεί να βελτιώσει τα γονίδια που έχουμε κληρονομήσει.»

 

Τα απόλυτα must καλλυντικά της Grown Alchemist, που αναφέρθηκαν:

Cream Cleanser

Hydra-Restore Cream Cleanser

Instant Smoothing Serum

Instant Smoothing Serum

Age-Repair Moisturiser

Age-Repair Moisturiser

Detox Serum

Detox Serum