Υλικά

500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε λωρίδες

500 γρ. χοιρινός λαιμός κομμένος σε λωρίδες

1 κρεμμύδι

2 πιπεριές Φλωρίνης

50 ml ξίδι

30 ml ελαιόλαδο

Πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)

Ρίγανη

Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)

Μουστάρδα σε σκόνη

Εκτέλεση

Αφού ψιλοκόψετε τις πιπεριές και κόψετε το κρεμμύδι σε λωρίδες, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσετε τη μαρινάδα. Έπειτα προσθέστε το κρέας, σκεπάστε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για 12 με 14 ώρες. Βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα περίπου 20’ στην άκρη (ή μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου). Ζεστάνετε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και έπειτα ψήστε το κρέας σε δόσεις, ώστε τα κομμάτια να μην αλληλεπικαλύπτονται και η θερμοκρασία να παραμείνει υψηλή. Έπειτα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ψιλοκόψτε το στο μέγεθος της προτίμησής σας. Ο γύρος είναι έτοιμος για σερβίρισμα – ή για τύλιγμα σε πίτες!

Ακολουθήστε το στο Google News