Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ειρωνείες στη ζωή: Η διορατικότητά μας είναι παροιμιώδης όταν εκφράζουμε την άποψή μας για τις σχέσεις των φίλων μας. όταν όμως πρόκειται για τη δική μας, μπορούμε να γίνουμε εξαιρετικά κοντόφθαλμοι. Η συναισθηματική εμπλοκή παίζει, φυσικά, τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό: Όταν αγαπάμε έναν άνθρωπο, δυσκολευόμαστε να δεχτούμε ότι οι δρόμοι μας πρόκειται σύντομα να χωρίσουν. Άλλες φορές δεν πρόκειται για αδυναμία αλλά για άρνηση. Άλλωστε, δεν είναι όλοι οι χωρισμοί συναινετικοί. Και ας μην ξεχνάμε και την ιδιοτελή πλευρά. Ίσως ξέρετε ότι πρέπει να χωρίσετε, όμως η μακροχρόνια σχέση σας παραείναι… βολική για να το πάρετε απόφαση.

Αν τα πράγματα στη σχέση σας δεν πηγαίνουν και τόσο καλά εδώ και αρκετό καιρό, αναρωτηθείτε αν έχει αρχίσει να αποκτά κάποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση που βλέπετε αυτή τη λίστα να σας φωτογραφίζει, μάλλον είναι καιρός να κάνετε μια (καταληκτική) συζήτηση με τον σύντροφό σας.

Δεν τσακώνεστε πια

Ίσως προηγήθηκε μια περίοδος από κουραστικούς καβγάδες, οι οποίοι ευχόσασταν να σταματήσουν. Και πράγματι έγινε, μόνο που δεν λύσατε κάτι στον δρόμο. Απλώς πλέον δεν προσπαθείτε.

Βλέπεστε (πολύ) λιγότερο

Δεν χρειάζεται να είστε μαζί νυχθημερόν. Αν, όμως, οι κοινές έξοδοι έχουν αντικατασταθεί πλήρως από «αντροπαρέες» και «γυναικοπαρέες», μάλλον αποφεύγετε ο ένας τον άλλο.

Δεν σας ενοχλεί τίποτα πια

Κοιτάζετε με πλήρη αδιαφορία τις τρίχες του στον νιπτήρα του μπάνιου και δεν σας απασχολεί καν όταν κάνει τρεις ώρες να απαντήσει στα μηνύματα. Ας σοβαρευτούμε. Προφανώς αυτή η σχέση έχει πάψει να σας αφορά.

Δεν θυμάστε καν την τελευταία φορά που κάνατε σεξ

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Υπάρχουν υγιείς σχέσεις που περιλαμβάνουν ελάχιστο ή και καθόλου σεξ. Όμως αυτό θα πρέπει να είναι πραγματική επιθυμία και των δύο. Αν στην αρχή της σχέσης σας… σπάγατε ρεκόρ και τώρα δεν αγγίζετε καν ο ένας τον άλλο, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Κάνετε μοναχικά σχέδια για το μέλλον

Έχετε τεράστια ανάγκη από ένα ταξίδι, αλλά δεν σκέφτεστε καν να του προτείνετε να το κάνετε μαζί; Ίσως αυτό δεν συμβαίνει γιατί σας έχουν λείψει οι διακοπές με τις φίλες σας, αλλά γιατί δεν πιστεύετε ότι θα είστε μαζί μέχρι την ημερομηνία της πτήσης.

Δεν τον εκτιμάτε πια

Πιθανότατα πρόκειται για το πιο αποκαλυπτικό σημάδι. Συχνά λέγεται ότι τα ελαττώματα που βρίσκουμε χαριτωμένα στην αρχή της σχέσης είναι τα ίδια που μας εκνευρίζουν στη συνέχεια. Όμως υπάρχει και τρίτο στάδιο: Πλέον απλώς σας φαίνεται γελοίο που δεν έχει καταφέρει ακόμη να βελτιώσει αυτές τις πλευρές του.

Ψάχνετε αντικαταστάτη

Εντάξει, ίσως φαίνεται υπερβολικά προφανής ως ένδειξη. Όμως δεν συμβαίνει πάντα συνειδητά. Σκεφτείτε μήπως τα μηνύματα που ανταλλάξατε με τον πρώην ή με εκείνο τον γοητευτικό συνάδελφο δεν προέκυψαν τελικά και τόσο τυχαία – και σημαίνουν κάτι περισσότερο από όσο αφήνετε τον εαυτό σας να καταλάβει.