Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν καν να διανοηθούν πως θα φύγουν από το σπίτι τους χωρίς τσάντα. Μέσα της χωράμε ένα πλήθος χρήσιμων αντικειμένων – και αρκετά που δεν είναι και τόσο απαραίτητα. Πολλά από αυτά, όπως το κινητό, τα προϊόντα μακιγιάζ και τα χαρτομάντηλά μας, έρχονται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό μας. Κι όμως, συχνά παραμελούμε την περιποίησή της με αποτέλεσμα να την αφήνουμε να μετατραπεί σε μια ζεστή φωλιά για τα μικρόβια. Πώς μπορούμε να την κρατάμε πάντα οργανωμένη και καθαρή;

Κάντε χώρο

Πότε αδειάσατε την τσάντα σας τελευταία φορά; Βγάλτε έξω όλα τα αντικείμενα και αξιολογήστε με αυστηρότητα ποια πραγματικά χρειάζεστε μαζί σας. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει μόνο στην διατήρηση της τάξης, αλλά θα ξεκουράσει και τη μέση σας! Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

Βάλτε σκουπάκι

Τώρα που η τσάντα είναι άδεια, κρατήστε την ανάποδα και τινάξτε την καλά. Έτσι θα απαλλαγείτε από τα περισσότερα σκουπιδάκια που συγκεντρώνει. Έπειτα χρησιμοποιήστε ένα σκουπάκι χειρός για να πάρετε και όσα δεν βλέπει η πεθερά.

Πλύνετε τη φόδρα

Αν και καλό είναι να φροντίζετε η τσάντα σας να μην βρέχεται – ιδίως αν αποτελείται από δερμάτινα μέρη – δεν ισχύει το ίδιο και για την φόδρα της. Αν είναι συνδεδεμένη μόνο στην κορυφή, τραβήξτε την έξω και σκουπίστε τη με ένα υγρό σφουγγάρι, το οποίο πρώτα θα έχετε βουτήξει σε ζεστό σαπουνόνερο. Αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται να γίνεται τόσο συχνά όσο οι προηγούμενες. Μια φορά τον μήνα είναι αρκετή!

Οργανώστε τη

Η καλύτερη πρόληψη από ανεπιθύμητους λεκέδες είναι η σωστή οργάνωση. Τοποθετήστε τα καλλυντικά σας μέσα σε ένα νεσεσέρ ή σε κάποιο τσεπάκι. Έτσι θα είναι πιο δύσκολο να ανοίξουν και να λερώσουν τη φόδρα. Αντίστοιχα επιλέξτε προσεκτικά που θα τοποθετείτε το στυλό, το κινητό, το πορτοφόλι σας και ό,τι άλλο μεταφέρετε καθημερινά.

Πώς θα αφαιρέσετε μερικούς συνηθισμένους λεκέδες:

  • Κραγιόν: Πολλές φορές το μόνο που απαιτείται είναι να τρίψετε επάνω στον λεκέ λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Αν δεν λειτουργήσει, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό διάλυμα για αφαίρεση λεκέδων.
  • Makeup: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρέξετε την περιοχή – θα τα κάνετε χειρότερα. Απομακρύνετε όσο περισσότερο προϊόν μπορείτε με μια πετσέτα και έπειτα τρίψτε τον λεκέ με ένα μαντηλάκι καθαρισμού για επιφάνειες. Στο τέλος, σκουπίστε την περιοχή με ένα βρεγμένο πανί.
  • Στυλό: Όπως ξέρετε το μελάνι δεν φεύγει εύκολα από τα υφάσματα. Χρησιμοποιήστε βαμβάκι ποτισμένο με λίγο οινόπνευμα και ταμπονάρετε τον λεκέ. Έπειτα στεγνώστε καλά το σημείο με μια πετσέτα – και πάλι χωρίς να τρίψετε την τσάντα σας.