Ο γυναικείος οργασμός συχνά παρουσιάζεται ως κάτι μυστηριώδες. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συχνά απλώς δεν ασχολούμαστε μαζί του όσο θα έπρεπε. Και πραγματικά, είναι κρίμα. Εκτός από απολαυστικός (για να μην λέμε και τα αυτονόητα), είναι και ευεργετικός για το σώμα και την ψυχολογία μας. Επομένως, όσο περισσότερα ξέρουμε για αυτόν και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τον επιτύχουμε, τόσο το καλύτερο. Δεν νομίζετε;

Επτά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον γυναικείο οργασμό

Λειτουργεί ως… παυσίπονο

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας οργασμός αρκεί για να μας ανακουφίσει από διάφορα είδη πόνου, όπως τον πονοκέφαλο και τον πόνο στις αρθρώσεις. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως για αυτό ευθύνεται η ωκυτοκίνη που εκλύει το σώμα μας κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης στιγμής. Αυτή η ορμόνη έχει την ιδιότητα να ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση, να επιφέρει χαλάρωση και να μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Δυστυχώς, η… αναλγητική ιδιότητα του καλού σεξ δεν κρατά πάνω από δέκα λεπτά. Ευτυχώς, μπορεί να λειτουργήσει (αν και σε μικρότερο βαθμό) ακόμη και αν αντί να το κάνετε, το φαντασιώνεστε.

Το προφυλακτικό δεν θα σας εμποδίσει

Πολλοί άνθρωποι (κυρίως άνδρες) ισχυρίζονται ότι δεν απολαμβάνουν εξίσου το σεξ χωρίς προφυλακτικό. Ωστόσο, ο γυναικείος οργασμός δεν επηρεάζεται σε τίποτα από την παρουσία του. Αν ο σύντροφός σας επιμένει ότι του δημιουργεί προβλήματα, προτείνετέ του να δοκιμάσει άλλες, πιο λεπτές εκδοχές αυτού του μαγικού προϊόντος. Και θυμίστε του ότι η απουσία προφυλακτικού μπορεί να έχει πολύ πιο δυσάρεστες συνέπειες από την απώλεια ενός μικρού μέρους της αίσθησης.

Είναι όντως πιο δύσκολοι για τις γυναίκες

Σύμφωνα με έρευνες, το 10 – 40% των γυναικών αντιμετωπίζουν δυσκολία ή αδυνατούν πλήρως να φτάσουν σε οργασμό. Αν και υπάρχουν ιατρικοί και ψυχολογικοί λόγοι που επηρεάζουν αυτή μας την ικανότητα, πολλές φορές είναι καθαρά ζήτημα τεχνικής. Η διέγερση της περιοχής της κλειτορίδας και η έμφαση στα προκαταρκτικά είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τελείως τον τρόπο που βιώνετε το σεξ.

Ωριμάζουν σαν το καλό κρασί

Μπορεί το σώμα μας να είναι πιο όμορφο σε μικρότερες ηλικίες, όμως η χαρά που μας προσφέρει μάλλον αυξάνεται διαρκώς! Στα πλαίσια σχετικής έρευνας, το 61% των γυναικών ηλικίας 18 – 24 ετών δήλωσαν ότι έφτασαν σε οργασμό κατά την τελευταία τους σεξουαλική επαφή, σε σχέση με το 65% των γυναικών που διένυαν τη δεκαετία των 30 και με το 70% των γυναικών ηλικίας 40 – 60 ετών. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες ξέρουν καλύτερα το σώμα τους, έχουν περισσότερες εμπειρίες, δεν φοβούνται να ζητήσουν αυτό που θέλουν, ενώ ενδέχεται να έχουν επαφές στα πλαίσια μιας σχέσης που κρατά πολλά χρόνια – επομένως, και κάποιος άλλος ξέρει πολύ καλά το σώμα τους.

Απαιτούν αυτοπεποίθηση…

Ξέρουμε ότι τα συναισθήματά μας για το σώμα μας παίζουν τεράστιο ρόλο στο πόσο καλά θα περάσουμε στο σεξ. Δεν περιμέναμε τις έρευνες να μας το επιβεβαιώσουν – αν και το έχουν κάνει. Όταν έχουμε ανασφάλειες για την εικόνα μας, ενδέχεται να δυσκολευτούμε να αφήσουμε τις σκέψεις εκτός κρεβατοκάμαρας και να εστιάσουμε στην απόλαυση.

…και χρόνο

Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 20 λεπτά για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν. Δεν ισχύει το ίδιο και για τους περισσότερους άνδρες! Αν ο σύντροφός σας τελειώνει όσο εσείς βρίσκεστε στα μισά της διαδρομής, ζητήστε του να δίνει περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά. Έτσι είναι πιο πιθανό να τον προλάβετε.

Όμως μπορούν να συμβούν και μόνοι τους!

Δεν ξέρουμε αν θεωρείτε αυτές τις γυναίκες άτυχες ή τυχερές, πάντως υπάρχουν και εκείνες που δεν χρειάζονται και πολλά ερεθίσματα για να φτάσουν σε οργασμό. Για να είμαστε ακριβείς, δεν χρειάζονται κανένα – τουλάχιστον όχι εκούσιο. Έχουν καταγραφεί αρκετές φορές περιστατικά γυναικών, για τις οποίες αρκούσε μια καθημερινή δραστηριότητα, όπως η προπόνηση στο διάδρομο. Το φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο και μάλλον οφείλεται στην αύξηση της ροής του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, σε συνδυασμό με την (πολύ μικρή) δόνηση ή τριβή στην περιοχή της κλειτορίδας.

Έχουν νόημα μόνο όταν είναι αυθεντικοί

Ίσως πιστεύετε ότι με το να προσποιείστε προστατεύετε τον σύντροφό σας από την απογοήτευση που θα νιώσει αν καταλάβει ότι δεν το απολαύσατε όσο εκείνος. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο καιρό περνάτε χωρίς να το συζητάτε, τόσο πιο δύσκολο είναι να διεκδικήσετε την ικανοποίησή σας. Εντέλει, ίσως πρόκειται για έναν από τους παράγοντες που καταδικάζουν τη σχέση σας. Άλλωστε, αν ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευχαρίστησή σας, θα αφήσει τον εγωισμό του στην άκρη και σταδιακά θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σας.