Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ανάγκη για σεξ. Ακόμη και αν τους πρώτους μήνες της σχέσης σας οι επιθυμίες σας ταυτίζονταν – κυρίως γιατί δεν σταματούσατε ποτέ – από τη στιγμή που το πρώτο πάθος υποχώρησε, ενδέχεται να παρουσιάστηκαν αποκλίσεις. Ωστόσο, αυτή η διαφορά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε μια σεξουαλική ζωή που να σας ικανοποιεί και τους δύο. Αρκεί να μην φοβάστε να διεκδικήσετε τα «θέλω» σας, αλλά και να το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Πώς θα διεκδικήσετε συχνότερες ερωτικές επαφές

Μιλήστε περισσότερο για το σεξ

Το σεξ είναι κεντρικό κομμάτι της ζωής μας. Όταν το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο, το απομυθοποιούμε στο βαθμό που χρειάζεται για να μπορούμε να θίξουμε τα προβλήματα που προκύπτουν, χωρίς να μειώσουμε σε τίποτα την αξία του. Εκτός από τις φαντασιώσεις και τις δυσκολίες σας, συζητήστε για την κοινωνική του διάσταση, για ένα άρθρο που εντοπίσατε πάνω στο θέμα ή για τον τρόπο που απεικονίζεται στην αγαπημένη σας σειρά.

Ορίστε τον χρόνο

Δεν εννοούμε να απαιτήσετε σεξ κάθε βράδυ μετά το φαγητό, σαν να ήταν αντιβίωση. Ωστόσο, πριν πείτε ότι δεν σας φτάνει η συχνότητα με την οποία το κάνετε, μιλήστε για τις στιγμές που θα θέλατε να συμβαίνει. Αν του πείτε ότι απολαμβάνετε πολύ το πρωινό σεξ, θα ξέρει ότι είστε διαθέσιμη και ίσως το εκμεταλλευτεί χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο.

Ρίξτε το στην… κρεβατοσυζήτηση

Μπορεί η κρεβατομουρμούρα να μην είναι ευχάριστη για κανέναν, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τη συζήτηση μετά το σεξ. Όταν είστε ικανοποιημένη από τις επαφές σας (τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα), σχολιάστε το και πείτε του τι ήταν αυτό που σας έκανε να τις απολαύσετε τόσο. Έτσι, όταν του εκφράζετε τα παράπονά σας, θα είναι πιο εύκολο για εκείνον να μην αισθανθεί ανεπαρκής.

Εκφραστείτε ανοιχτά και κάντε ερωτήσεις

Απλά πείτε του ότι θα σας άρεσε αν είχατε συχνότερες επαφές. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε αυτή τη διατύπωση. Μην του πείτε ότι «δεν κάνετε αρκετό» – το πιθανότερο είναι να νιώσει ότι του κουνάτε το δάχτυλο. Στο τέλος ρωτήστε τον τι πιστεύει για αυτό. Έχει σημασία να νιώσει πως του δίνετε το περιθώριο να εκφραστεί.

Βάλτε κοινούς στόχους

Στο τέλος αυτής της συζήτησης, ίσως διαπιστώσετε ότι οι ανάγκες σας είναι όντως (πολύ) διαφορετικές. Σε αυτή την περίπτωση, έφτασε η στιγμή για το «αγαπημένο» μας πράγμα στον κόσμο: Τις διαπραγματεύσεις και τους συμβιβασμούς. Αν υποχωρήσετε λίγο και οι δύο, θα καταφέρετε να απολαύσετε μια όμορφη σεξουαλική ζωή.