Αυτό το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ

Ελαιόλαδο χωρίς μυστικά

Η ιστορία στα βάθη των αιώνων, τα χαρακτηριστικά, οι ποικιλίες της ελιάς, η συγκομιδή, η επεξεργασία του ευλογημένου καρπού, οι ελληνικοί ελαιώνες, η θρεπτική – διατροφική του αξία, το σύγχρονο ελαιουργείο, το οικολογικό λάδι αλλά και οι εκατοντάδες χρήσεις του στη σύγχρονη ζωή.

Ακόμη, η νοθεία του ελαιόλαδου και η ανίχνευσή της.

Ενα βιβλίο που δίνει τη δυνατότητα στον μη ειδικό αναγνώστη να γνωρίσει το έξοχο αυτό προϊόν της ελληνικής γης, και που βοηθά τον επαγγελματία να βελτιώσει την εργασία του ως προς το πολύτιμο ελαιόλαδο και την επεξεργασία του.

Ενα βιβλίο για κάθε κουζίνα!

 

Μαζί

Αναμνήσεις του μετώπου 1920-1921, Μικρά Ασία – Θράκη

Ο δεύτερος τόμος του συγκλονιστικού βιβλίου, με τα γεγονότα της Μικρασιατικής εκστρατείας, μέσα από την προσωπική μαρτυρία ενός στρατιώτη από το μέτωπο.

«Είκοσι μέρες μετά τη σφαγή, μπήκε ο ελληνικός στρατός. Δεν εφάρμοσε αντίποινα στους ντόπιους Τούρκους, που δεν έφταιγαν σε τίποτε.»

Μία έκδοση με τη σφραγίδα του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, για την ιστορία μας, που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

Το τμήμα χειρογράφων του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών διαθέτει ένα χειρόγραφο ημερολόγιο, γραμμένο από τον Χαράλαμπο Πληζιώτη, που συμμετείχε στη Μικρασιατική εκστρατεία ως απλός στρατιώτης. Η μαρτυρία ενός «ανώνυμου» πολίτη, που βιώνει ο ίδιος την πραγματικότητα, παρουσιάζει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

 

Και

Esquire

  • Ewan McGregor. Μπορεί να ξεπεράσει τον Jack Nicholson στη «Λάμψη»;

 Ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός είναι ένας άντρας με καρδιά μικρού παιδιού που δεν θεωρεί τίποτα ακατόρθωτο.

  • John Varvatos. Μαθήματα ζωής από τον ελληνικής καταγωγής αμερικανό σχεδιαστή μόδας.
  • Στράτος Δρακούλης. Ο άνθρωπος που άλλαξε τον όρο «κρεοπώλης» στα ελληνικά δρώμενα μιλά για την πορεία του, το μοναδικό concept των καταστημάτων του και τα επόμενα βήματά του.
  • Martin Scorsese. Δεν έγινε και τίποτα που η Μarvel δεν αρέσει στον 77χρονο σκηνοθέτη. Το περίεργο είναι το γιατί αρκετός κόσμος αισθάνεται θιγμένος από το γούστο του.
  • 5 επιλογές για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, που σίγουρα περιλαμβάνει ένα φινετσάτο βραδινό ρολόι.
  • Νέα αρώματα για να βρεις εκείνο που θα αναδείξει καλύτερα τη γοητευτική σου πλευρά.