Ποια είναι τα ζώδια που λένε την αλήθεια; Ποια είναι αυτά που δε θα σας έλεγαν ποτέ ψέματα; Οι… ειδικοί απαντούν ότι είναι τρία:

Καρκίνος

Φημίζεται για την ευαισθησία και τη διορατικότητά του. Είναι όμως και από τα πιο ειλικρινή ζώδια. Δε μπορεί να πει ψέματα γιατί δε θα νιώθει καλά με τον εαυτό του. Του αρέσει η αλήθεια γιατί θέλει να ξέρει ότι οι φίλοι του και ο σύντροφός του είναι επίσης αληθινοί απέναντί του. Έχει στεναχωρηθεί στο παρελθόν από την έλλειψη αλήθειας διότι πάντα ήταν ο πιο πιστός φίλος και σύντροφος.

Δε θέλει γενικά να του κάνουν ότι δεν κάνει ο ίδιος. Ο Καρκίνος όμως απαιτεί και την αντίστοιχη ειλικρίνεια από το άλλο άτομο, διαφορετικά δε θα ασχοληθεί καν. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει θέματα εμπιστοσύνης και επιπλέον δε θέλει να δώσει την προσοχή του σε κάποιον που μπορεί να του λέει ψέματα.

Αιγόκερως

Είναι τόσο κυνικός, ειλικρινής και «ψυχρός» που πραγματικά νιώθεις ότι σε κρίνει, ή τον βλέπεις σαν αυθεντία. Θα σου πει αυτό που νιώθει, όπως ακριβώς το νιώθει γιατί δε θέλει να χάνει τον πολύτιμο χρόνο του για τα λάθος πράγματα και με τους λάθος ανθρώπους. Του αρέσουν οι ξεκάθαρες κουβέντες διαφορετικά δε συζητάει καν επειδή θεωρεί πως δεν έχει νόημα εξ’ αρχής.

Αν κάποιος πει ψέματα στον Αιγόκερω δεν πρόκειται να κερδίσει την προσοχή του καθόλου εύκολα. Προτιμούν να λένε κάτι χωρίς να σκέφτονται πολλές φορές το αντίκτυπο που αυτό μπορεί να έχει σε άλλα άτομα, πιο ευαίσθητα. Εν ολίγοις είναι του στυλ «αυτός είμαι, αυτά πιστεύω, σ’ αρέσει δε σ΄ αρέσει».

Τοξότης

Η ειλικρίνειά του ξεπερνάει κάποτε την αίσθηση του μέτρου. Ο Τοξότης δεν είναι τόσο κυνικός όπως ο Αιγόκερως όταν λέει την αλήθεια. Αυτό κι όμως είναι ακόμα χειρότερο. Διότι δεν τη λέει με ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον να μη στεναχωρήσει τον άλλον. Τη λέει με δόση «κακού χιούμορ» επειδή θεωρεί ο ίδιος πως είναι κάτι αστείο.

Το ζήτημα με τον Τοξότη είναι ότι πολλές φορές εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είναι ο πιο κοινωνικός και ο πιο «cool» με αποτέλεσμα να λέει την αλήθεια και να τους στρέφει όλους εναντίον τους. Δεν του αρέσει να λέει πράγματα πισώπλατα ή να λένε πράγματα μπροστά του για άλλους. Δεν του αρέσει γιατί δε θα εμπιστευτεί το άτομο που θα το κάνει.