Υλικά

2/3 φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη, δηλαδή 1,5γρ.,ή λίγη εσάνς σε υγρή μορφή (προαιρετικά)
μέλι, καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνοντας πρώτα τα στερεά και μετά το νερό. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε έναν ωραίο, ομοιογενή χυλό χωρίς σβώλους.
2.Βάλτε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίξτε κουταλιά – κουταλιά το χυλό μέσα. Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη.
3.Τις βγάζετε και συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας κάθε φορά λίγο καινούριο λάδι μόλις βλέπετε ότι έχει τελειώσει.
4.Περιχύστε τις με μέλι, πασπαλίστε με κανέλα και καρύδια.