Υλικά

300 γρ. ελαιόλαδο
600 γραμμάρια πατάτες
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

1.Πλύντε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους και βάλτε τις σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τόσο που να τις καλύπτει. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις το νερό φθάσει το σημείο βρασμού, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τις πατάτες για είκοσι λεπτά για να σιγοβράσουν. Δοκιμάστε να τις τσιμπήσετε με το μαχαίρι, αν είναι μαλακές είναι έτοιμες.
2.Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάζετε τις πατάτες. Όσο είναι ακόμα ζεστές βγάζετε προσεκτικά τις φλούδες τους και τις βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Περιχύστε τις με ελαιόλαδο και ταυτόχρονα πιέστε τις με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές.
3.Προσθέστε το αλάτι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και ανακατεύετε. Σερβίρτε τον πουρέ σας όσο είναι ζεστός.