Οι σχέσεις μας είναι σοβαρά μαθήματα ζωής μέσα από τα οποία μαθαίνουμε πράγματα και για τον εαυτό μας. Κάποιες είναι πιο εύκολες και κάποιες άλλες πιο δύσκολες. Το θέμα είναι πώς στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι σχέσης από απόσταση. Πώς μπορεί να δουλέψει μία τέτοια κατάσταση όμως;

Επικοινωνία

Είναι το Α και το Ω αν θέλεις να μείνει μία σχέση υγιής και πόσο μάλλον μία σχέση από απόσταση. Η αλήθεια είναι πως σε εκείνες που είναι από κοντά η επικοινωνία είναι πιο εύκολη και πιο άμεση με αποτέλεσμα πολλά θέματα να λύνονται άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όταν είναι από απόσταση είναι καλό να μιλάτε αρκετά μεταξύ σας διότι δεν έχετε κάποιον άλλον τρόπο που να σας συνδέει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα της επικοινωνίας είναι το πιο βασικό θεμέλιο όταν υπάρχει η απόσταση, διότι πρακτικά τίποτα άλλο δεν υπάρχει. Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι έχει ο καθένας τα προγράμματά του. Υπάρχει έτσι στο ενδιάμεσο ένα «κενό» πολλών χιλιομέτρων που το καθιστά πιο εύκολο να προχωρήσει ο καθένας χωρίς τον άλλον.

Όταν βρίσκεστε από κοντά

Προσπαθείστε όταν κανονίζετε να συναντηθείτε μετά από τόσο καιρό, τουλάχιστον να μην τσακώνεστε. Βιώνετε μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να δει ο ένας τον άλλον και καλό θα είναι να μην τις χαλάτε.

Είναι πολύ καλό να σας έχετε ως ανάμνηση τις μέρες που θα είστε μακριά, ότι βρισκόσασταν αγκαλιασμένοι, αγαπημένοι και χωρίς ένταση. Στις σχέσεις αυτού του τύπου άλλωστε, αυτό που στην ουσία σε κρατά από το να μη χωρίσεις είναι οι καλές αναμνήσεις και η καλή επικοινωνία.

Συγκατοίκηση

Προφανώς το να κάνεις τέτοια σχέση χωρίς τον στόχο να είστε κάποτε από κοντά και να συγκατοικήσετε, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν έχει ενδιαφέρον ούτε να είστε για χρόνια απλά σε απόσταση, ούτε να έχετε κάποια προοπτική. Γιατί έτσι χάνετε και οι δύο την ευκαιρία να γνωρίσετε κάτι ουσιαστικό. Το να συγκατοικήσετε συνεπάγεται και πως έχετε πια την υπευθυνότητα και την ωριμότητα να αποδείξετε στον άλλον ότι σημαίνει πολλά για εσάς. Αυτή ακριβώς η απόδειξη είναι που θα δώσει αρκετά κίνητρα να μείνετε μαζί και στη σχέση και κάποτε να συζήσετε.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: