Όσα χρόνια και αν περάσουν η «Λάμψη», η ανεπανάληπτη σειρά του Νίκου Φώσκολου δεν θα ξεχαστεί ποτέ και για αυτό ευθύνονται τα 14 ολόκληρα χρόνια στα οποία παιζόταν καθημερινά στη χώρα μας.

Η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, είτε την έβλεπε κανείς είτε όχι, είτε άρεσε σε κάποιον είτε δεν άρεσε, έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Η σειρά που αγαπήθηκε από το κοινό και απέκτησε φανατικούς οπαδούς αριθμεί 3.457 επεισόδια και συμμετείχαν σε αυτή 1.500 ηθοποιοί.

Ηταν η μακροβιότερη σειρά της ελληνικής tv και το πρώτο ουσιαστικά καθημερινό σήριαλ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για μια εκπομπή της εποχής.

Τραβηγμένο σενάριο, περίπλοκη πλοκή που μπλέκει και ξαναμπλέκει τα ίδια πρόσωπα, ατελείωτοι μονόλογοι -ενίοτε δραματικοί- των πρωταγωνιστών, τραβηγμένες όχι μόνο σκηνές, αλλά και χαρακτήρες.

Τα ονματα των πρωταγωνιστών της ιστορικής σειράς Βίρνα και Γιάγκος Δράκος, καθώς και η μεγάλη εταιρία Τζάιαντ βρίσκονται ακόμα και σήμερα στις σκέψεις όλων όσων την παρακολούθησαν.

Τότε καθημερινά βλέπαμε τις περιπέτειες του Γιάγκου Δράκου αλλά κάποια στιγμή είχαμε αγχωθεί πολύ λόγω ενός μανιακού δολοφόνου που κυκλοφορούσε.

Εξαιτίας του ανεπανάληπτου Ευλογητού…

Για όσους παρακολουθούσαν τη σειρά ο Ευλογητός ήταν ένας ρόλος ξεχωριστός και εμβληματικός ακριβώς γιατί ήταν τραβηγμένος και υπερβολικός.

Ηταν ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, που θεωρούσε πως ήταν απεσταλμένος του Θεού στη Γη, για να την καθαρίσει από τα «πάσης φύσεως κτήνη» όπως έλεγε.

Και φυσικά καταδίωκε τους πρωταγωνιστές του Φώσκολου.

Ο άνθρωπος πίσω από τον Ευλογητό

Ωστόσο, ποτέ κανείς, όσο παιζόταν η σειρά δεν είχε δει το πρόσωπο του Ευλογητού, ούτε γνώριζε ποιος ηθοποιός τον υποδύεται, αφού εμφανιζόταν πάντα με μάσκα.

Ώσπου στη Λάμψη ο Ευλογητός δολοφονήθηκε και αποκαλύφθηκε ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα.

Πρόκειται για τον ηθοποιό, Κώστα Τερζάκη, ο οποίος είχε ενεργή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, με συμμετοχή σε πολλές ταινίες.


Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: