Αναφερόμαστε φυσικά στο πώς σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό και χάνεις την ουσία. Ναι, το σεξ είναι ένα μία δραστηριότητα που περιλαμβάνει δύο άτομα, αλλά πρώτα κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας και στη συνέχεια φροντίζουμε τις ανάγκες του άλλου. Ξεκινάμε με αυτό το σκεπτικό και βάζουμε πρώτη την ανάγκη που κρύβουμε μέσα μας και για την οποία ενίοτε ντρεπόμαστε.

Άγχος

Σε αγχώνει ακόμα και στη σκέψη. Ας πάρουμε τα πράγματα από την πολύ αρχή, πριν καν φτάσεις στο κρεβάτι. Έχεις δώσει πολύ μεγάλη ‘δύναμη’ στο σεξ και περιμένεις ότι θα σου αλλάξει τη ζωή ή ότι είναι κάτι που προϋποθέτει πάντα καλή διάθεση, τελειότητα στις κινήσεις και τον απόλυτο παρτενέρ.

Λυπάμαι αν το μαθαίνεις από εμένα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα πετύχεις όλα αυτά μαζεμένα.  Αν μάλιστα έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά, έχεις μεγαλοποιήσει τα πράγματα και το βλέπεις σαν κάτι όμορφο αλλά μακρινό και άπιαστο. Σαν τον Ryan Gosling.Απαιτείς από τον εαυτό σου την τελειότητα.

Άρνηση

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αρνείσαι κατηγορηματικά να κάνεις σεξ αν δεν έχεις κάνει αποτρίχωση σε ειδικό, αν δεν έχει πάει για μανικιούρ πεντικιούρ, αν δεν είσαι στις απόλυτα σωστές μέρες του μήνα και αν δεν έχεις κατακράτηση υγρών που πρήζουν την κοιλιά σου.

Είσαι επιλεκτική στον παρτενέρ. Καλά ναι, δεν είπαμε να βουτήξεις τον πρώτο τυχόντα που θα περάσει στο οπτικό σου πεδίο, αλλά το να μην κυλιέσαι στα σεντόνια μέχρι να βρεις το μελαχρινό, δίμετρο, μουσάτο αγόρι με κοιλιακούς, 6 πτυχία και ραδιοφωνική φωνή, είναι τουλάχιστον αστείο. Δίνουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους να μας γνωρίσουν ή φλερτάρουμε από μόνες μας, και αν μας κάνει ένα κάποιο κλικ, προχωράμε.

Αυτοκριτική

Μην κατεβάσεις τα standards σου αλλά σταμάτα να νιώθεις σαν την Κλεοπάτρα.Αυτή η στάση με δείχνει χοντρή; Το κλασικό πρόβλημα πολλών γυναικών (και αντρών). Όχι δεν θα κάνω σεξ από πάνω γιατί έτσι φαίνεται μεγάλη η κοιλιά μου και το στήθος μου πεσμένο.

Για να έχει φτάσει μέχρι την κρεβατοκάμαρα μαζί σου, σημαίνει ότι εγκρίνει ήδη αυτό που βλέπει. Δεν είναι καλλιστεία. Είναι η ευκαιρία να φτάσουμε στη ηδονή μαζί με κάποιον άλλο. Άφησε τις αναλύσεις για τη δουλειά. Σκέφτεσαι ότι δεν κάνεις κάτι σωστά.

Οι πρώτες φορές με κάποιον άνθρωπο είναι πάντα αγχωτικές γιατί δεν ξέρουμε τι του αρέσει και προσπαθούμε να εξοικειωθούμε. Γι αυτό όμως έχουμε στόμα, αυτιά, μάτια και χέρια. Για να ρωτήσουμε οδηγίες σαν να είμαστε στο δρόμο και δεν έχουμε δεδομένα για το GPS.

Μη σκέφτεσαι το μετά

Εδώ δεν χωρούν ντροπές και δεν είσαι μάντισσα για να ξέρεις τι αρέσει στον καθένα.Δεν δίνεις εσύ οδηγίες. Είσαι ήδη γυμνή με έναν άντρα στο κρεβάτι. Δεν νομίζεις ότι είναι πια αργά να ντρέπεσαι και να νιώθεις αμήχανα; Αν περιμένεις την επόμενη φορά μήπως τύχει και περάσεις καλύτερα, μπορεί να είναι αργά. Ζήσε το σήμερα.

Που με φέρνει στο επόμενο λάθος. Σκέφτεσαι συνέχεια το μετά. ‘Θα θέλει να με ξαναδεί’; ‘Είμαι απλά ένα one night stand για αυτόν’; Ναι, ίσως και να είναι έτσι αλλά τι νόημα να έχει να κάνεις αυτόν τον εσωτερικό μονόλογο εκείνη τη δεδομένη στιγμή; Το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχωθείς και να μην περάσεις καθόλου καλά.