Το απόλυτο μυστικό του έρωτα

Τα ζευγάρια που έχουν συχνές σεξουαλικές επαφές τείνουν να είναι και πιο ευτυχισμένα και τώρα μια νέα έρευνα καταλήγει σε μια πιθανή εξήγηση: την τρυφερότητα.

Η νέα έρευνα

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο δείχνει ότι η ικανοποίηση που έχουν τα ζευγάρια με συχνές ερωτικές επαφές δεν φαίνεται να εξηγείται μόνο από την ίδια την επαφή, αλλά από την στοργή που τη συνοδεύει π.χ. με τρυφερά χάδια, αγκαλιές και η οποία σε μεγάλο βαθμό φάνηκε να ερμηνεύει τον συσχετισμό του σεξ με την ευτυχία.

Τα παραπάνω ευρήματα βασίστηκαν στην ανάλυση 4 μελετών σε ζευγάρια από τις ΗΠΑ και την Ελβετία. Συνολικά οι έρευνες κατέληγαν στη διαπίστωση ότι τα ζευγάρια που ήταν περισσότερο ενεργά σεξουαλικά ανέφεραν και μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή τους.

Η στοργή

Επίσης, είχαν περισσότερα θετικά συναισθήματα τόσο το πρωινό μετά την σεξουαλική επαφή όσο και γενικότερα. Αλλά σε κάθε έρευνα η στοργή ήταν το στοιχείο που ερμήνευε αυτόν τον συσχετισμό σεξ-ευτυχίας.Άραγε το σεξ, προάγοντας την στοργή, ενισχύει την ευτυχία;

Ή μήπως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν συχνότερα σεξ;

Τι δείχνουν οι έρευνες;

Μια από τις έρευνες υποδεικνύει ότι μάλλον συμβαίνει το πρώτο, δηλαδή οι ερωτικές επαφές οδηγούν σε θετικά συναισθήματα την επόμενη μέρα, ενώ από την άλλη μεριά η καλή διάθεση και τα καλά συναισθήματα δεν αυξάνουν τις πιθανότητες της σεξουαλικής επαφής τις επόμενες 24 ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News