Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει το χρόνο και την ευθύνη, και οι εκπρόσωποί του είναι παραδοσιακοί και συχνά πολύ σοβαροί από τη φύση τους.

Διαθέτουν μια έμφυτη τάση ανεξαρτησίας που τους επιτρέπει σημαντική πρόοδο τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Έχουν αυτοέλεγχο, καθώς και ικανότητα να καθοδηγούν, να κάνουν σταθερά και ρεαλιστικά σχέδια και να διαχειρίζονται πολλά άτομα που εργάζονται για αυτούς ανά πάσα στιγμή.

Μαθαίνουν από τα λάθη τους και φτάνουν στην κορυφή αξιοποιώντας την εμπειρία τους.

Πέραν όμως από τα «τεχνικά χαρακτηριστικά» του ζωδίου, παρακάτω θα βρείτε και 10 fan facts που μπορεί να σας φανούν αρκετά χρήσιμα στην συναναστροφή σας με έναν Αιγόκερω.

1. Λατρεύει να αποδεικνύει τους άλλους λάθος! Πες του ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, θα το κάνει και θα το κάνει σωστά!

2. Όπως και ο Καρκίνος, έτσι κι ο Αιγόκερως, είναι μανούλα γλυκιά στην παθητικοενεργητική συμπεριφορά. Να σε τρελάνει με την σιωπή του και να σε στείλει με τις αψυχολόγητες ξαφνικές αποφάσεις του!

3. Αυτό με την σιωπή, κράτα το. Η σιωπή του είναι μέγιστο όπλο!

4. Μπορεί να μην είναι ο τύπος που θα ξεκινήσει πρώτος τον πόλεμο, αλλά φίλε μου, να είσαι σίγουρος ότι θα τον τελειώσει!
5. Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Όχι, δεν είναι ανασφάλεια, τελειομανία είναι.

6. Ανησυχεί για τα πάντα, μιλάει για ελάχιστα από αυτά, πασχίζει να τα κάνει όλα, θέλει να έχει τους πάντες ευχαριστημένους!

7. Είναι σοβαρός, μα και τρελά αστείος (αν σου επιτρέψει να τον γνωρίσεις καλά), δεν παίρνει άδεια ρίσκα, αλλά μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, είναι ανθεκτικός κι επικυριαρχικός, αλλά και γλυκός και τρυφερός μαζί. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός ανθρώπου!

8. Του είναι δύσκολο να ανοιχτεί και σχεδόν επίπονο να μιλάει για τα συναισθήματα του. Όταν το κάνει όμως, άκουσε τον προσεχτικά. Περισσότερο γυρεύει έναν καλό φίλο ακροατή, παρά συμβουλές.

9. Έχει μηδενική –επαναλαμβάνω: μηδενική- ανοχή στους: ηλίθιους, σε όσους αγνοούν τι σημαίνει κοινή λογική, σε όσους τα παρατάνε εύκολα και στην φιλαυτία την κακώς εννοούμενη.

10. Λατρεύει να τεμπελιάζει, λατρεύει να χαλαρώνει, λατρεύει να τα φορτώνει στον κόκορα. Δεν κάνει τίποτα από αυτά γιατί… λατρεύει και την άψογη εικόνα του, μα κυρίως, γιατί ΦΟΒΑΤΑΙ την κακή κριτική (μα τι θα πει ο κόσμος;)