Ο ιδανικός σύντροφος δεν είναι εκείνος που θα συμπληρώσει ό,τι μας λείπει ούτε μπορεί να είναι το «δεκανίκι» μας. Ιδανικός είναι εκείνος που θα κρατήσει γερά το χέρι μας και θα θέλει να συμπορευθεί στο πλευρό μας για να ζήσουμε παρέα τα καλά και τα άσχημα. Ολα όσα κάνουν τη ζωή μια μοναδική εμπειρία!

Ο μύθος του άλλου μας μισού

Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ή ελπίζοντας ότι θα βρούμε κάποια στιγμή το άλλο μας «μισό». Εκείνο που θα συμπληρώσει όλα τα κενά και θα καλύψει ό,τι μας λείπει.

Αν μας λείπει η άνεση και η αφθονία, ευελπιστούσαμε να είναι ευκατάστατος, να έχει εμπειρίες ζωής και να είναι γόης. Αν μας λείπει η περιπέτεια, φανταζόμασταν ότι εκείνος θα είναι περιπετειώδης και θα μας ταξιδέψει στα πέρατα της Γης, αν μας λείπει το χιούμορ και η διασκέδαση, σίγουρα εκείνος θα πρέπει να είναι η ψυχή της παρέας!

Πολλές γυναίκες (κυρίως) και άντρες (δευτερευόντως) μεγάλωσαν και μετά απογοητεύτηκαν ή συμβιβάστηκαν καθώς έψαχναν και δεν έβρισκαν αυτό το δημοφιλέστατο και ψευδέστατο (λόγω ταινιών και παραμυθιών) άλλο τους «μισό».

Ποια είναι η αλήθεια;

Δεν υπάρχει το άλλο μας μισό. Είναι και θα παραμείνει μύθος.

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, ας δούμε ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα και τι μπορούμε να κάνουμε για να βρούμε τον ιδανικό για εμάς σύντροφο. Η άσκηση του Tony Robbins, του κορυφαίου life coach παγκοσμίως για τον / την ιδανική σύντροφο (έτσι βρήκε και ο ίδιος τη σημερινή σύζυγό του, με την οποία είναι 15 χρόνια μαζί, αγαπημένοι και ερωτευμένοι).

Θα χρειαστείτε:

  1. Χαρτί και στιλό (κλείστε τα κινητά)
  2. Χρόνο και φαντασία
  3. Καλή διάθεση

Θα κάνουμε μια άσκηση που θα μας δείξει για πρώτη φορά τι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε στη συντροφική μας σχέση. Εάν δεν γνωρίζω τι ψάχνω, πόσο εύκολο πιστεύετε ότι είναι να το βρω; Σκεφθείτε ότι μπαίνετε σε ένα σουπερμάρκετ χωρίς λίστα για τα ψώνια. Το πιθανότερο είναι να βγείτε κουβαλώντας σακούλες με ένα σωρό προϊόντα που είτε τα έχετε διπλά είτε δεν τα χρειάζεστε στην πραγματικότητα. Σκεφθείτε και κάτι άλλο. Μπαίνετε σε ένα ταξί αλλά δεν ξέρετε πού θέλετε να πάτε. Πού θα σας πάει ο ταξιτζής;

Πιθανότατα θα κάνει μπόλικους γύρους στις γειτονικές πλατείες και θα σας επιστρέψει στο σημείο που αρχικά βρισκόσασταν. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ξέρετε τι αναζητάτε και πού θέλετε να πάτε για να το βρείτε.

Το πρώτο βήμα

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τέσσερις θεματικές ενότητες για να έχετε μια πλήρη εικόνα του ιδανικού συντρόφου. Δεν υπάρχει οδηγία για το πόσο λεπτομερής είναι η περιγραφή που θα κάνετε. Οσο πιο λεπτομερής τόσο καλύτερη και ευκρινέστερη θα είναι η τελική εικόνα.

1. Τι θέλω να έχει;

Περιγράφω τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, τις συμπεριφορές, τις συνήθειες, τα χόμπι, τους τρόπους διασκέδασης, την οικογενειακή κατάσταση, την επαγγελματική δραστηριότητα, την κοινωνικότητα και τα χαρίσματα του ιδανικού για εμένα συντρόφου. Αυτή η θεματική μπορεί να είναι αρκετά εκτενής, καθώς θα χρειαστεί να περιγράψετε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Αν είναι νοικοκύρης, τι σχέση έχει με την πατρική του οικογένεια, πώς είναι στο σεξ, ποια φαγητά τού αρέσουν, αν θέλει να δημιουργήσει οικογένεια και, εάν ναι, πόσα παιδιά θα ήθελε να έχει, πόσα χρήματα κερδίζει, εάν του αρέσει να προσφέρει στους άλλους ανθρώπους, τι μουσική ακούει, πού συχνάζει για να διασκεδάσει, εάν προσέχει τη διατροφή του, εάν του αρέσει η τέχνη, πού πηγαίνει διακοπές και ό,τι άλλο ίσως έχει σημασία για εσάς και θα σας άρεσε.

Θα σας φανεί περίεργο αλλά επιτέλους θα έχετε μια εικόνα τού τι πραγματικά θέλετε (και δεν είναι η στιγμή να πείτε «δεν με νοιάζει το επάγγελμά του», γιατί σας νοιάζει, μιλάμε για τον ΙΔΑΝΙΚΟ!).

2. Τι απεχθάνομαι να έχει;

Περιγράφω τα χαρακτηριστικά, συμπεριφορές και συνήθειες που σιχαίνομαι να έχει και δεν θα ανεχόμουν ποτέ (και δεν εννοώ μόνο το να πείτε να προσέχει την υγιεινή του και να μην τρώει τα νύχια του, αλλά και να μην είναι βίαιος, τσιγκούνης, υπερόπτης, αντικοινωνικός κ.λπ.).

3. Τι νιώθω όταν είμαι πλάι του;

Περιγράφω τα συναισθήματα που μου δημιουργεί όταν βρίσκομαι στο πλευρό του. Επίσης περιγράφω τι με κάνει να νιώθω όταν βρισκόμαστε με την πατρική του οικογένεια, τους δικούς του φίλους, τους δικούς μου φίλους, ακόμα και όταν εκείνος λείπει ταξίδι και επικοινωνούμε μέσω Internet.

4. Ποιος/ποια χρειάζεται να είμαι εγώ για να τον/την έχω;

Περιγράφω τον δικό μου χαρακτήρα, προσωπικότητα, συμπεριφορές, αξίες και συνήθειες που πρέπει να έχω εγώ ώστε να έχω αυτόν τον / τη σύντροφο. Αυτό είναι και η σημαντικότερη θεματική, καθώς για να προσελκύσεις έναν σύντροφο όπως τον περιέγραψες πιο πριν ίσως χρειάζεται και εσύ να κάνεις βελτιώσεις και αλλαγές σε κάποια επίπεδα (και αυτό είναι η προτεραιότητά σου τώρα).

Τι κάνουμε όταν ολοκληρώσουμε την άσκηση

  • Διαβάζουμε καθημερινά (δυνατά) ολόκληρη την άσκηση για 30 ημέρες ώστε να εντυπωθεί στον εγκέφαλό μας και να είμαστε εντελώς συνειδητοί σχετικά με το τι ψάχνουμε.
  • Παρατηρούμε τι έχουμε γράψει. Εάν ο ιδανικός μου σύντροφος είναι άνθρωπος της διασκέδασης και κοινωνικός, βγαίνουμε από το σπίτι και συχνάζουμε σε μέρη όπου υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Εάν είναι άνθρωπος της τέχνης, συχνάζουμε σε μέρη όπου θα πήγαιναν άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη. Εάν αγαπάει τη θάλασσα, δοκιμάζουμε σχετικές δραστηριότητες, όπως ομάδες ιστιοπλοΐας. Εάν αγαπάει τη μαγειρική, συμμετέχουμε σε σεμινάρια μαγειρικής.
  • Θα προσελκύσετε αυτό που εσείς είστε. Είναι αδύνατον να φέρετε στη ζωή σας κάποιον που δεν είναι συμβατός και αντίστοιχος της δικής σας προσωπικότητας και ενέργειας.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας, εξελιχθείτε, βελτιώστε όσα θεωρείτε ότι σας λείπουν, διαβάστε περισσότερο, περιποιηθείτε τον εαυτό σας περισσότερο, χαμογελάστε περισσότερο, γυμναστείτε περισσότερο, κάντε περισσότερο από αυτό που επιθυμείτε και ο ιδανικός θα σας βρει ή θα τον βρείτε εσείς ενώ κάνετε κάτι που αγαπάτε.
  • Για το τέλος σάς κράτησα το καλύτερο. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη υπάρχουν τουλάχιστον 100 ιδανικοί σύντροφοι. Είναι αδύνατον να μη βρείτε τον δικό σας εάν πραγματικά ακολουθήσετε τις οδηγίες!

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τη Μάρεα Λαουτάρη, life coach