Υλικά για 4 μερίδες:

12 μεγάλα ασπρομανίταρα (φρέσκα)
1κ.σ. ελαιόλαδο
1σκ. σκόρδο σπασμένη
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
200γρ. τυρί
½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
σαλάτα εποχής για το σερβίρισμα

Διαδικασία:

1. Καθαρίστε τα μανιτάρια καλά και ψιλοκόψτε το πόδι. Ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίστε το ψιλοκομμένο μπέικον. Έπειτα αφαιρέστε το, καθώς δεν θα το βάλουμε στη γέμιση, θέλουμε μόνο την πλούσια γεύση του.
2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σπασμένο σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρετε για 1 λεπτό και αφαιρείτε το σκόρδο. Δυναμώστε την φωτιά και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέστε έπειτα την ψιλοκομμένη πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό. Αποσύρετε από την φωτιά.
3. Αφήστε την στεγνή σας γέμιση να κρυώσει. Προσθέστε κατόπιν το τυρί και το μαϊντανό καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και αλατίστε σύμφωνα με την προτίμησή σας.
4. Με ένα κουτάλι ισομοιράστε την γέμιση σε όλα τα μανιτάρια. Βάλτε τα έπειτα σε λαδωμένο τυρί.
5. Ψήστε στους 170 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Το τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίστε με την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει η γραβιέρα. Σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή και μόνο του.