Ηχηρό μήνυμα για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έστειλε ο Ράσελ Κρόου, δια της απουσίας του από την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός, που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα του Καλύτερου Ηθοποιού για την τηλεοπτική σειρά «The Loudest Voice».

Ωστόσο, ο 55χρονος σταρ δεν παρέστη στην τελετή.

Έμεινε στην Αυστραλία για να πολεμήσει τις φλόγες

Προτίμησε να παραμείνει στο σπίτι του και να βοηθήσει στη μάχη κατά των πυρκαγιών, στέλνοντας ένα μήνυμα αφύπνισης μέσα από τα social media.

Σε βίντεο που κοινοποίησε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, o Ράσελ Κρόου δείχνει το φορτηγάκι του «όταν τα πράγματα γίνονται τρελά».

Στο βίντεο φαίνονται μια δεξαμενή νερού, κουβέρτες, εφεδρικές μάνικες και άλλος εξοπλισμός πυρόσβεσης, μαζί με τη λαμπερή Χρυσή Σφαίρα του στο κάθισμα.

Ο βραβευμένος ηθοποιός είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις φωτιές στην Αυστραλία από τον Οκτώβριο, όταν αυτές άρχισαν να πρωτοεκδηλώνονται.

Ο συγκινητικός λόγος του Ράσελ Κρόου – Τον διάβασε η Τζένιφερ Άνιστον

Η Τζένιφερ Άνιστον παρέλαβε εκ μέρους του Κρόου το βραβείο από τη Ρις Γουίδερσπουν και διάβασε τον συγκινητικό λόγο που είχε γράψει ο ηθοποιός.

Η Άνιστον είπε ότι ο Ράσελ Κρόου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη λαμπερή βραδιά γιατί ήταν στην Αυστραλία και «προστάτευε την οικογένειά του» από τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Μην κάνετε λάθος, η τραγωδία που ξεδιπλώνεται στην Αυστραλία βασίζεται στην κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο Κρόου στον λόγο του.

«Πρέπει να δράσουμε με βάση την επιστήμη, να μετακινήσουμε την παγκόσμια εργατική δύναμη στην ανανεώσιμη ενέργεια και να σεβαστούμε τον πλανήτη μας ως το μοναδικό και απίστευτο μέρος που είναι. Έτσι θα έχουμε όλοι μέλλον».