Όταν χωρίζουμε είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο αν θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω πιο ομαλά και με φυσιολογικό τρόπο. Κάποια βήματα που καλό είναι να ακολουθούμε.

Να μην έχουμε επαφή στα social media

Έχοντας τον πρώην σας σε κοινωνικά μέσα, το  καθιστά πραγματικά πολύ πιο δύσκολο να προχωρήσουμε από τη σχέση. Αυτό συμβαίνει διότι είναι σα να έχουμε καθημερινή επαφή με το ερέθισμα ήτοι το πρόσωπο με το οποίο χωρίσαμε.

Καλό θα είναι να απομακρυνθούμε από το υποκείμενο του πόθου μας πλήρως, διότι διαφορετικά ο εγκέφαλός μας δε θα περάσει γρήγορα τα στάδια του χωρισμού.

Να μην ασχολούμαστε με αυτόν έμμεσα

Να μη ρωτάμε τους κοινούς φίλους μας τι κάνει εκείνος στην προσωπική του ζωή γιατί πολύ απλά δε θα έπρεπε να μας αφορά καν. Αν ρωτάμε κάτι τέτοιο, πέραν ότι δείχνουμε πολύ ενδιαφέρον και δίνουμε πολλή σημασία, δε βοηθάμε και εμάς να προχωρήσουμε παρακάτω.

Αποδοχή ότι βγαίνει με άλλες

Αν αποδεχθείς ότι θα βγει με άλλη, ότι θα φιλάει άλλη και ότι θα κάνει έρωτα με άλλη, τότε τον ξεπέρασες πολύ πιο γρήγορα. Η άρνηση της πραγματικότητας δε βοήθησε ποτέ και κανέναν απέναντι στην ίδια την πραγματικότητα. Οφείλεις να πεις η ίδια στον εαυτό σου ότι είναι οκ να κάνει ό,τι θέλει με κάποια άλλη από τη στιγμή που δεν είσαι πια μαζί.

Στην ουσία δε σου πέφτει λόγος για το τι κάνει στην καθημερινότητά του, γιατί πλέον δεν είσαι εσύ μέρος αυτής της καθημερινότητας.

Έχεις το δικό σου πρόγραμμα

Έχεις τα δικά σου πλάνα σε καθημερινό πλαίσιο. Μην ξεχνάς τις δικές σου υποχρεώσεις και αυτά που ο εαυτός σου έχει ως ανάγκη. Αν ακούς εσένα, αν φτιάχνεις την καριέρα σου βήμα βήμα, αν κάνεις νέες φιλίες τότε δεν έχεις και κάποιον λόγο να σκέφτεσαι τον πρώην σου. Αφού θα έχεις μία πολυάσχολη ζωή είναι λογικό να μη δίνεις τόση σημασία στο συναισθηματικό παρελθόν σου.