Υλικά:

50γρ. βούτυρο
50γρ. κονιάκ
450γρ. κουβερτούρα
300γρ. κρέμα γάλακτος
Κακάο, για την επικάλυψη
Τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

Διαδικασία:

1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ρίξτε την πάνω στην κουβερτούρα, αφού την κόψετε σε κομματάκια.
2. Προσθέστε το κονιάκ και το βούτυρο.
3. Αδειάστε το μείγμα σας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Μόλις κρυώσει για τα καλά, σκεπάστε το σκεύος με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
5. Με ένα κουταλάκι βγάλτε λίγο – λίγο μείγμα και πλάστε μπαλάκια με τα χέρια σας.
6. Έπειτα περάστε τα από το κακάο.
7. Διατηρήστε τα στο ψυγείο. Σερβίρετέ τα αφού τα έχετε βγάλει τουλάχιστον 10 λεπτά από το ψυγείο.

Δείτε επίσης: