Η ερωτικής μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, που όπως είναι φυσικό δεν την έχουν αφήσει έξω από τα πεδία μελέτης τους

1. Αντίο στρες! 

Μήπως η πρωινή συνάντηση που έχετε με τον διευθυντή δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε και να κλείσετε μάτι; Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από την ένταση και το άγχος είναι να περάσετε μια υπέροχη νύχτα με τον ή τη σύντροφό σας. Το αποτέλεσμα; Εκτός από τα ευκόλως εννοούμενα, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.

2. Σεξ κατά της γρίπης


Αντί να αποφεύγετε τους φίλους σας ή να ντύνεστε σαν κρεμμύδι προκειμένου να γλιτώσετε από το κρυολόγημα, μήπως να πάρετε αγκαλιά τον σύντροφό σας και να πέσετε στο κρεβάτι; Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σεξ φαίνεται να τονώνει το αμυντικό μας σύστημα αυξάνοντας την παραγωγή αντισωμάτων. Μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Η.Π.Α. έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Για την ακρίβεια, σε δείγματα που συνέλεξαν οι επιστήμονες από 112 φοιτητές, βρήκαν ότι όσοι έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα των συγκεκριμένων πρωτεϊνών που δρουν ως αντισώματα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

3. Χαμογελάστε!

Αν ανήκετε σε αυτούς που απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή, τότε συγχαρητήρια! Οι άνθρωποι που έχουν σταθερή και καλή σεξουαλική ζωή φαίνεται να παρουσιάζουν λιγότερο συχνά κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό αποδίδεται αφενός στη σωματική επαφή που απαιτεί και αφετέρου στο ότι όσοι έχουν σύντροφο νιώθουν επιθυμητοί, πράγμα που τονώνει την αυτοπεποίθησή τους.

4. Ποιο botox;

Θέλετε να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σας και να δείχνετε νεότεροι; Όσοι κάνουν έστω και 15% περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, δηλαδή 3 αντί για 2 φορές την εβδομάδα, φαίνονται νεότεροι. Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Βασιλικού Νοσοκομείου του Edinburgh στη Σκοτία, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άνδρες και γυναίκες. Από τους συμμετέχοντες, εκείνοι που είχαν δραστήρια σεξουαλική ζωή έδειχναν πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία.