Μεταξύ άλλων, οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2020, αναμένονται με ενδιαφέρον για έναν ακόμη λόγο: Θα είναι η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που θα έχουμε διπλή υποψηφιότητα;

Υποψήφια για διπλή υποψηφιότητα είναι φέτος η Σκάρλετ Γιόχανσον η οποία είναι πιθανό να διεκδικήσει στα Όσκαρ  2020 το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου με την ταινία «Ιστορία γάμου» και το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου με την ταινία «JoJo Rabbit».

Άλλωστε, και το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου και το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου διεκδικεί η Σκάρλετ Γιόχανσον στα Bafta, τα «βρετανικά Όσκαρ».

Στα Bafta βέβαια διπλή υποψηφιότητα έχει και η Μάργκοτ Ρόμπι καθώς διεκδικεί με τη συμμετοχή της σε δύο διαφορετικές ταινίες το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Στα Όσκαρ 2020 δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο, πάντως, γιατί πολύ απλά απαγορεύεται.

Και μπορεί ο κανόνας των Όσκαρ που λέει ότι το ίδιο πρόσωπο δεν μπορεί να είναι υποψήφιο στην ίδια κατηγορία δύο φορές να αποκλείει τις πιθανότητες της Μάργκοτ Ρόμπι για διπλή βράβευση στα Όσκαρ 2020, ωστόσο, είναι όλα ανοιχτά για τη διπλή υποψηφιότητα της Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η διπλή υποψηφιότητα η Σκάρλετ Γιόχανσον

Όπως όλα δείχνουν στα Όσκαρ  2020, για την «Ιστορία Γάμου» η Σκάρλετ Γιόχανσον θα προταθεί για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ δεν θα είναι απίθανο να τη δούμε και με μια σπάνια διπλή υποψηφιότητα, αν χωρέσει και στην πεντάδα του Β’ Γυναικείου για το «Τζότζο».

Αν συμβεί αυτό στα Όσκαρ 2020, θα είναι η πρώτη φορά από το 2008 που ένας ηθοποιός έχει δύο υποψηφιότητες στην ίδια διοργάνωση.

Στα Όσκαρ του 2008 η Κέιτ Μπλάνσετ είχε καταφέρει να έχει δύο υποψηφιότητες, για τις ταινίες «Elizabeth: The Golden Age» και «I’m Not There» αλλά δεν πήρε κανένα Όσκαρ.