Κι όμως τα μαλλιά σου μπορούν να αποκαλύψουν πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα σου και για τον τρόπο που λειτουργείς κι αντιμετωπίζεις τα πράγματα στην καθημερινότητά σου.

Αρκετοί άνθρωποι χάνουν τα μαλλιά τους από άγχος, ασπρίζουν από στενοχώρια, όταν εκνευρίζονται, θέλουν να ξεσπάσουν ή να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, τα κουρεύουν ή τα βάφουν διαφορετικά από ό,τι τα είχαν πριν.

Γενικές θεωρίες που αφορούν στα μαλλιά

– Ιδανικά είναι τα μαλλιά που η τρίχα δεν είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή, ούτε πολύ σκληρή, ούτε πολύ μαλακή. Τα πάρα πολλά μαλλιά είναι το ίδιο επιβαρυντικά με τα λίγα.

– Εάν έχεις ένα πολύ λεπτό πρόσωπο με πολύ πυκνά μαλλιά μπορεί να είσαι πιο επιρρεπής στην πολυποίκιλη σεξουαλική ζωή, ακόμα και όταν αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κάτι που θέλεις ή προτιμάς.

– Αν πάλι έχεις σκληρά και πυκνά μαλλιά αλλά με όμορφο χρώμα και λάμψη, τότε η επιτυχία μπορεί να σου έρθει πιο γρήγορα και εύκολα.

– Εάν είσαι ένα μεγαλόσωμο ή βαρύ άτομο με λεπτή τρίχα, θεωρείσαι ότι δεν έχεις πολύ κουράγιο να αγωνιστείς για να πετύχεις κάτι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα είσαι επιτυχημένος, αλλά μπορεί να σου λείπει το θάρρος.

– Όσο πιο λεπτά είναι τα μαλλιά, τόσο απαλότερο είναι το δέρμα. Όσο πιο τραχύ είναι το δέρμα, τόσο πιο σκληρή η τρίχα.

Χτενίσματα

– Το μέτωπό σου δεν πρέπει να κρύβεται από τα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, στο μέτωπο αποτυπώνεται η ψυχή.Όταν μια φράντζα ή αφέλειες καλύπτουν το μέτωπο, θεωρείται ότι γίνεται ένα κλείδωμα της ψυχής. Πάντως, όσον αφορά στο χαρακτήρα, εάν καλύπτεις το μέτωπό σου σε τακτική βάση, πιστεύεται ότι ευγενική και καλή, αλλά το κρύβεις. Αυτή η πεποίθηση, συμφωνεί με κάποιες θεωρίες της σύγχρονης ψυχολογίας σχετικ’ες με τη χρήση των μαλλιών ως ασπίδα για να κρυφτείς από τον κόσμο.

– Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να καλύπτεις με μαλλιά τα μάγουλά σου. Τα μάγουλα θεωρείται ότι είναι η πύλη για την ψυχή. Ερμηνεύουν μάλιστα, την κάλυψη των μάγουλων σου, σαν ένδειξη αυτοαμφισβήτησης ή αντίθετα μεγάλου θάρρους. Αν είσαι γεμάτος από αμφιβολίες, μάλλον πρόκειται για έναν φόβο που σε κρατάει πίσω. Αν πάλι ανήκεις στους θαρραλέους, μπορεί να έχεις κάποιους μυστικούς φόβους ή αμφιβολίες, αλλά θα πετύχεις ένα σημαντικό στόχο στη ζωή σου. Πάντως σε όποια και από τις δυο κατηγορίες ανήκεις, το σίγουρο είναι ότι αγωνίζεσαι για να τα βρεις με όλους τους τύπους των ανθρώπινων σχέσεων.

Μήκη μαλλιών

– Εάν κουρεύεις τα μαλλιά σου κοντά, θεωρείσαι ότι είσαι πολύ ανεξάρτητος, ανοιχτόκαρδος και αυτάρκης. Ωστόσο, πιστεύεται ότι έχεις στερηθεί την αγάπη και την στοργή από τους γονείς σου και γι’ αυτό το λόγο αργότερα μπορεί να λαχταράς να πάρεις προσοχή και αγάπη. Όταν τα κοντά μαλλιά σου έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες, πιστεύεται ότι έχεις την τάση να είσαι ανασφαλής και σε θέματα καρδιάς ενεργείς συντηρητικά.

– Εάν τα μαλλιά σου φτάνουν στους ώμους ή είναι καρέ είσαι λάτρης της κομψότητας. Ωστόσο, πιστεύεται ότι δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμφάνισή σου, συχνά αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δείχνει άτομο δύσκολο στις συνεργασίες.

– Αν έχεις πολύ μακριά και σγουρά μαλλιά, αγαπάς μια πολυτελή ζωή και προκειμένου να τη ζήσεις, μερικές φορές δε σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Επιπλέον, δείχνει άτομο που δίνει ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες παρά για τη μεγάλη εικόνα.

– Όταν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά και ίσια και τα αφήνεις ελεύθερα, σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο έξυπνο, που νοιάζεται τους άλλους και έχει καλή προαίρεση. Ελκύεσαι από ό,τι έχει να κάνει με την ομορφιά και τον έρωτα.

– Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά, πιασμένα ουρά, πλεγμένα σε κοτσίδα ή ράστα, θεωρείται ότι είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση, χρήσιμη και ευφυής. Επίσης, έχεις αρκετά πνευματικά θέματα και ενεργή κοινωνική ζωή.

-Εάν πάλι τα μακριά μαλλιά σου συνηθίζεις να τα μαζεύεις στην κορυφή του κεφαλιού, θεωρείται ότι έχεις πολύ καλή γεύση/στυλ/οπτική. Επίσης, ότι ναι μεν είσαι κομψός, αλλά ενδεχομένως να γίνεσαι αλαζονικός κατά καιρούς.

-Εάν τα μαλλιά σου τα χτενίζεις πίσω και σπάνια τα αφήνεις κάτω, πιστεύεται ότι είσαι μυστικοπαθής και κρύβεις τα πραγματικά σου συναισθήματα. Παρ’ όλο όμως που δεν μπορείς να δείξεις πως αισθάνεσαι, έχεις έναν ευγενικό χαρακτήρα, με συμπόνια και κατανόηση, κυρίως προς τα παιδιά.

Styling

-Εάν χρησιμοποιείς σίδερο για μπούκλες ή πρέσσα ισιώματος για να αλλάξεις χτένισμα, δείχνει έναν χαρακτήρα πολύ ρομαντικό, με επιθυμία για μια άνετη και αρμονική ζωή. Ίσως είσαι πιο ελαφρόμυαλη, όμως παίρνεις αυτό που θέλεις, ως επί το πλείστον με πολύ λίγη προσπάθεια.

Τέλος: Αν προτιμάς μονόπλευρα στιλ χτενισμάτων, πχ πιασμένα τα μαλλιά από τη μια πλευρά ή με χωρίστρα στα πλάγια, είσαι ευγενική και ρομαντική, ενώ εάν υιοθετείς χτενίσματα από άλλες εθνικότητες- χώρες, μάλλον και στην προσωπική σου ζωή αναζητάς νέες εμπειρίες. Επίσης, χαρακτηρίζεσαι ως άνθρωπος που παίρνεις αποφάσεις και χειρίζεται εύκολα δύσκολες καταστάσεις.