Ορισμένοι άντρας δείχνουν ότι είναι «σκληροί», ότι δε ζηλεύουν και ότι είναι χαλαροί όταν εσύ βγαίνεις με τους άντρες κολλητούς σου, όταν βγαίνεις για βράδυ χωρίς αυτούς κλπ.

Κάνει αναλογίες

Του έχεις πει για τους πρώην σου με αποτέλεσμα να ξέρει για το ερωτικό και ρομαντικό σου παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς θα συγκρίνει τον εαυτό του με έναν πολύ συγκεκριμένο πρώην σου.

Πολλοί ενοχλούνται όταν ο σύντροφός τους, τους συγκρίνει με πρώην. Εν αντιθέσει, ο ανασφαλής άνθρωπος και θα δείξει τη δυσαρέσκειά του και, αν του δοθεί η ευκαιρία να συγκρίνει τον εαυτό του με κάποιον που θεωρεί πως είναι κατώτερός του, θα σπεύσει να την αρπάξει. Είναι κι αυτή μία αφορμή να τονώσει την αυτοπεποίθησή του.

Αμυντική συμπεριφορά

Εκφράζεται μέσα από διάφορα μέσα. Τέτοια μπορεί να είναι η απόλυτη σιγή στην ερώτηση «τι έχεις;». Είναι στην ουσία μια ψυχολογική χειριστική τακτική του ίδιου για να δείξει ότι είναι εντάξει και άνετος.

Προφανώς, ο εγωισμός του είναι αρκετά ευάλωτος. Έχει την τάση να φρικάρει όταν κάνει λάθη ή όταν κάτι τον κάνει να φαίνεται λιγότερο ελκυστικός. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, εκείνος όμως δεν μπορεί να το δεχτεί, αμύνεται και αντιδρά σπασμωδικά.

Ζήλια

Είναι ξεκάθαρα ένδειξη προσωπικής ανασφάλειας όταν φυσικά εσύ η ίδια δεν τον κάνεις να ζηλεύει επίτηδες. Στην περίπτωση αυτή δικαιολογείται να νιώθει τέτοια συναισθήματα, δεν είναι ρομπότ.

Η περίπτωση για την οποία γίνεται λόγος όμως, αφορά όταν κάποιος ζηλεύει αρκετά και χωρίς λόγο. Η ανασφάλεια  είναι ο νούμερο ένα λόγος που θα ζηλέψει κάποιος. Ο άνθρωπος που δε νιώθει άνετα με την προσωπικότητα και την εμφάνισή του, συχνά αμφιβάλλει για το κατά πόσο είναι αρκετός. Η επόμενη σκέψη του είναι ότι θα τον αφήσει η σύντροφός του για κάποιον άλλο, όσο κι αν εκείνη είναι ερωτευμένη μαζί του.