Η αλήθεια είναι πως η αγάπη δεν προσφέρει μόνο αλλαγές στην ψυχολογική μας κατάσταση αλλά έχει και κάποιες συγκεκριμένες συναρτήσεις από τις οποίες εξαρτάται η εμφάνισή της ή όχι.

H σκέψη της αγάπης επηρεάζει τη νοοτροπία σου αντίστοιχα

Οι έρευνες που βασίζονται στη θεωρία του εποικοδομητικού επιπέδου αποκάλυψαν ότι οι υπενθυμίσεις της αγάπης επηρεάζουν την πιο αφηρημένη και δημιουργική σκέψη επειδή σχετίζονται με πιο μακρινές και αφηρημένες σκέψεις – μακροχρόνιες σχέσεις, αφοσίωση, δέσμευση και οικειότητα.

Οι υπενθυμίσεις του σεξ ενεργοποιούν τη συγκεκριμένη σκέψη, καθιστώντας ένα πρόσωπο επικεντρωμένο περισσότερο σε στιγμιαίες λεπτομέρειες απ ‘ότι σε μακροπρόθεσμα σχέδια ή στόχους.

Τι συνιστά την αγάπη;

Η τριγωνική θεωρία της αγάπης προτείνει μια σαφή φόρμουλα για τα συστατικά των διαφόρων ειδών αγάπης. Υπάρχουν τρία είδη αγάπης που είναι προϊόν δύο διαφορετικών ζευγαριών βασικών συνιστωσών: η ρομαντική αγάπη = το πάθος + η οικειότητα, η συντροφική αγάπη = η οικειότητα + η δέσμευση και η καινούργια αγάπη = το πάθος + η δέσμευση. Φυσικά, το πιο αληθινό και ισχυρότερο από όλα είναι η απόλυτη αγάπη, η οποία αποτελείται από τα τρία συστατικά.

Το ελκυστικό πρόσωπο είναι προτιμότερο του ελκυστικού σώματος

Το πιο συνηθισμένο είναι να μένουμε σε μακροχρόνια σχέση με κάποιον του οποίου το πρόσωπό του μας βγάζει κάτι το οικείο, παρά με κάποιον ο οποίος έχει πιο ελκυστικό σώμα. Ίσως επειδή αρχικά αντικρίζουμε το πρόσωπο και ύστερα όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Κρατώντας το χέρι του συντρόφου μας, πονάμε λιγότερο

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα μακροχρόνια ζευγάρια με βαθιές και ισχυρές συνδέσεις μπορούν να μαλακώσουν τον πόνο ο ένας στον άλλον επιτυχώς, σε αγχωτικές καταστάσεις ή όταν κάποιος από αυτούς βιώνει πόνο.