Το να έχεις σχέση με κάποιον, σημαίνει ότι είναι στοργικός, στηρίζει τις επιλογές σου και ότι φυσικά σε θέλει χαρούμενη και όχι στεναχωρημένη ή δυστυχισμένη. Το να νομίζει κάποιος ότι μέσα από όλα αυτά θα σε κάνει δική του, τότε είναι επικίνδυνο

Ψυχολογία

Όλο αυτό φυσικά και έχει άμεση σύνδεση με την ψυχολογική κατάσταση του συγκεκριμένου ανθρώπου. Αν προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι μόνιμα λάθος σε κάτι, ότι είσαι μόνη σου, ότι δε σε θέλουν οι φίλοι σου, ότι έχεις μόνο αυτόν, ότι γενικά τον έχεις ανάγκη, τότε καλό θα ήταν να φύγεις «χθές».

Γιατί να χωρίσεις;

Διότι ένας άνθρωπος που έχει χειριστική συμπεριφορά, θα συνεχίσει να έχει αυτού του είδους τη συμπεριφορά γενικά. Μην ελπίζεις ότι θα αλλάξει για εσένα την ώρα που δεν άλλαξε έτσι κι αλλιώς γενικά.

Ο χωρισμός είναι η λύση από την άποψη ότι γλιτώνεις πολύ χαμένο χρόνο, κόπο και σύναίσθημα από μέρους σου. Επίσης το να είσαι με κάποιον που δε σε σέβεται απαντά από μόνο του γιατί πρέπει να χωρίσεις.

Αξίζεις έναν άνθρωπο που θα σε αγαπά και θα σε εκτιμά. Που δε θα σε κάνει να φοβάσαι για το πώς λές αυτό που λες και γιατί το λες.

Βία

Το να είσαι σε σχέση με ένα χειριστικό άτομο, ενέχει και ψυχολογική βία. Βία δε σημαίνει απαραίτητα σωματική. Μπορεί να είναι φυσικά και ψυχολογική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν θες να ηρεμήσεις και να μη νιώθεις αυτό το συναισθηματικό βάρος συνέχεια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις παρακάτω.

Δε θα αλλάξει

Όσο και να πείθεις τον εαυτό σου ότι αλλάζει, ξέρεις ότι ούτε αλλάζει, ούτε πρόκειται όντως να αλλάξει. Χαρακτηριστικό σε αυτό είναι ότι εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη απέναντί σου χωρίς να τον ενδιαφέρει το αντίκτυπο που έχουν αυτά σε εσένα.

Ακολουθήστε το στο Google News