Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μπορεί να έχει συνηθίσει να βρίσκεται στη θέση του συνεντευξιαστή, όμως το βράδυ της Τρίτης οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον γνωστό κριτικό κινηματογράφου να παραχωρεί μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη.

Συγκεκριμένα ο γνωστός κριτικός κινηματογράφο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, βρέθηκε καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα» το βράδυ της Τρίτης (4/2) μίλησε για όλα!

Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Κινηματογράφο; Πόσο δύσκολο είναι τελικά το επάγγελμα του κριτικού; Από ποιες συνεντεύξεις με μεγάλους αστέρες του Hollywood έχει πολύ καλές αναμνήσεις και γιατί ζητάει δημόσια «συγγνώμη» από τον Θοδωρή Αθερίδη;

Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέρονται που είπε, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος «απολογήθηκε» για την κριτική που είχε κάνει στην ταινία του Θοδωρή Αθερίδη «Από Έρωτα».

«Δεν έχω αδικήσει μόνο την ταινία του Θοδωρή, αλλά το έδωσα σαν παράδειγμα γιατί την ξαναείδα. Ήμουν λίγο πιο αυστηρός, δεν ξέρω γιατί.

Η ταινία έχει γυριστεί στην Καλλίπολη και νόμιζα ότι αυτό που μου άρεσε είναι συναισθηματικά ταυτισμένο με τα παιδικά μου χρόνια και ότι μπερδεύτηκε το φίλτρο» είπε αρχικά ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Συνεχίζοντας ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου συμπλήρωσε:

«Τελικά, όταν την είδα, είδα ότι είναι μια πολύ γλυκιά ταινία και ωραία ιδέα ότι ένας χαρακτήρας δεν υπάρχει.

Επειδή του αρέσουν του Θοδωρή αυτά τα τεχνάσματα, να κάνει μια τεράστια αλλαγή στις ταινίες του, και αυτό λίγο στην αρχή… Αλλά έχει πολύ καλές σκηνές μέσα η ταινία και πολύ τρυφερές και το πήγε όλο καλά.

Δεν είναι η μόνη ταινία που το έχω κάνει αυτό, άνθρωποι είμαστε και αδικούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος:

Περιγράφοντας μια τυπική ημέρα σε ένα από τα μεγάλα Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως για παράδειγμα των Καννών, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μίλησε για τις «δυσκολίες» και τις «απαιτήσεις» του επαγγέλματος, καθώς ο περισσότερος χρόνος του μοιράζεται μεταξύ ταινιών και συνεντεύξεων για τις οποίες όπως είπε απαιτείται μια αρκετά σύνθετη και πολλές φορές χρονοβόρα διαδικασία.

Ο ίδιος ωστόσο όπως είπε δεν πιστεύει στην έννοια του σταρ, εξηγώντας πως «νομίζω ότι είναι μια κατασκευασμένη έννοια γιατί κανείς δεν είναι γεννημένος σταρ. Στη δε πιο σύγχρονη εποχή που απαγορεύεται να είσαι και πολύ «ντίβα», δεν κάνει, ο κόσμος αντιδράει.

Για παράδειγμα η Τζένιφερ Άνιστον οφείλει να είναι «Φιλαράκι». Αν δεν είναι, έχει χάσει και αυτούς που έχει. Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ξεχωριστοί, αλλά είναι είτε πολύ καλοί στη δουλειά τους είτε πολύ καλοί διαχειριστές της εικόνας τους, είναι καλοπληρωμένοι και χορτασμένοι δεν έχουν κανέναν λόγο να είναι ιδιότροποι. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουν σταριλίκια» ενώ τόνισε πως κανένας δεν του έχει ζητήσει από πριν τις ερωτήσεις.