Ο οργασμός κατά τη διάρκεια του σεξ, έχει μια σειρά από πολλά οφέλη για τον οργανισμό με αποτέλεσμα αυτά να σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατή και ανανεωμένη σε σωματικό επίπεδο.

Απώλεια βάρους

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα με οργασμό, έπειτα από μελέτες, έχει συνδεθεί με μειωμένη όρεξη για φαγητό και φυσικά με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Από την άλλή συνιστά μια καλή γυμναστική με αποτέλεσμα να γίνεται απώλεια λίπους και βάρους.

Δείχνεις πιο νέα

 Μελέτες δείχνουν μια θετική συσχέτιση μεταξύ της σεξουαλικής επαφής και της μακροζωίας των γυναικών. Σύμφωνα με έρευνα του David Weeks οι συχνοί οργασμοί σε κάνουν επίσης να δείχνεις τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερη.

Μειώνει τον πόνο

Λόγω ορισμένων ουσιών που εκκρίνει ο εγκέφαλος, είναι σαφές ότι αυτές μειώνουν την ένταση του πόνου στο σώμα σας. Ο οργασμός μειώνει τα επίπεδα του πόνου: τους πόνους περιόδου, τις ημικρανίες και τους πόνους των αρθρώσεων. Επίσης, μειώνει τους πόνους της γέννας.

Γονιμότητα

Έρευνες και αρκετές μελέτες καταδεικνύουν ότι οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν. Αντίθετα σε φάσεις που κυριαρχεί το άγχος και το στρες, η γονιμότητα μειώνεται.