Δεν θα ήταν υπέροχο αν οι άνθρωποι που είναι ικανοί να μετατρέψουν τη ζωή μας σε κόλαση μας φαίνονταν απαίσιοι από την πρώτη στιγμή; Σίγουρα πάντως θα ήταν εξαιρετικά βολικό, καθώς θα μας γλίτωνε από πολύ χρόνο, ψυχική κούραση και δράμα.

Δυστυχώς, οι τοξικοί ή και κακοποιητικοί χαρακτήρες, συνήθως έχουν χαρακτηριστικά που τους κάνουν εξαιρετικά γοητευτικούς, και έτσι μας πείθουν να παραβλέψουμε εκείνα που λειτουργούν προειδοποιητικά.

Αν η νέα σας σχέση σας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα τα οποία δυσκολεύεστε να εξηγήσετε, αναρωτηθείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε κάποια από τα παρακάτω σημάδια. Ίσως αυτό που σας κάνει να νιώθετε έτσι δεν είναι οι δικές σας άμυνες, αλλά τα δικά του τοξικά χαρακτηριστικά.

Οι συγκρούσεις δεν καταλήγουν πουθενά

Αν εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη ή αρνείται να συζητήσει συγκεκριμένα θέματα που σας ενοχλούν, ίσως δεν τον αφορά και πολύ η δική σας ψυχολογία. Από τη στιγμή λοιπόν που δείχνει να αδιαφορεί για το πώς αισθάνεστε, καλό θα ήταν να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας και να σηκωθείτε να φύγετε.

Ένας σύντροφος που αδιαφορεί για τα συναισθήματά μας, δεν είναι εξ’ ορισμού σύντροφος και φυσικά δεν αξίζουμε μια τέτοια παρέα πλάι μας για κανέναν λόγο.

Ελέγχει κάθε σας βήμα

Σας ρωτάει διαρκώς πού είστε και με ποιον, εκνευρίζεται όταν αργείτε δέκα λεπτά να απαντήσετε σε ένα μήνυμά του και προχθές σας ζήτησε τους κωδικούς σας στα social media. Εντάξει, ξέρετε ήδη ότι η στάση του δεν είναι και πολύ υγιής.

Ο χειρισμός του πια έχει φτάσει σε ένα σημείο που επηρεάζει και την ιδιωτικότητά σας. Μην επιτρέπεις κάτι τέτοιο. Μην κανονικοποιείς μια τέτοια κατάσταση.

Δεν εκφράζεστε ελεύθερα

Τον πρώτο καιρό όλοι έχουμε την τάση να παρουσιάζουμε στο υποψήφιο ταίρι μας μια πιο… προσεγμένη εκδοχή του εαυτού μας. Όταν, όμως, η σχέση αρχίσει να προχωρά, σταδιακά εκφραζόμαστε όλο και πιο ανοιχτά. Αν στην περίπτωσή σας παρατηρείτε ότι αντί για αυτό κλείνεστε διαρκώς περισσότερο επειδή νιώθετε ότι θα σας επικρίνει, το πιθανότερο είναι ότι αυτή η σχέση δεν έχει μέλλον.