Τον απόλυτο θρίαμβο ολοκλήρωσε η εκπληκτική ταινία «Παράσιτο» κατακτώντας το Oscar καλύτερης ταινίας, ολοκληρώνοντας έτσι τη βραδιά με τέσσερα χρυσά αγαλματίδια.

Η ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο ερχόταν ως outsider στη βραδιά, όμως κατάφερε και έκανε την απόλυτη έκπληξη κατακτώντας το μεγάλο βραβείο της ακαδημίας κινηματογράφου!

Μαζί με αυτό, το «Παράσιτο» κατέκτησε το Oscar διεθνούς ταινίας, το Oscar σκηνοθεσίας και το Oscar πρωτότυπου σεναρίου!

https://twitter.com/TheAcademy/status/1226724066779750400?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1226724066779750400&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2020%2F02%2F10%2Fentertainment%2Fcinema%2Foscars-2020-sto-parasito-vraveio-kalyteris-tainias%2F

Το «Παράσιτο» πραγματεύεται την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας ενηλίκων χωρίς δουλειές, χωρίς εισόδημα, οι οποίοι μένουν σε ένα ημιυπόγειο όπου η επιβίωση είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια.

Όλοι τους προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ.

Κάπου μακριά, μια άλλη τετραμελής οικογένεια, της οποίας ο πατέρας είναι ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας, ζει στην πολυτελή της οικεία, ψηλά, μακριά το θόρυβο και τα άγχη της λαϊκής τάξης.

Μια αχτίδα ελπίδας εμφανίζεται όταν ο νεαρός γιος της φαμίλιας βρίσκει δουλειά στο πολυτελές σπίτι του εν λόγω ιδιοκτήτη της πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργώντας με ύπουλο τρόπο τις συνθήκες ώστε και οι υπόλοιποι παρίες συγγενείς του να μπορέσουν να επωφεληθούν της ευκαιρίας, δίχως να φαντάζεται, παρ’ όλα αυτά, όσα πρόκειται να συμβούν.

Όταν οι δύο οικογένειες έρθουν κοντά, θα μπει μπροστά ένα ντόμινο ανατροπών και μυστικών με παντελώς ανέλπιστη κατάληξη.

Αυτό που ακολουθεί, και που είναι σωστό να ανακαλύψει καθένας θεατής μόνος του, είναι ένα διαολεμένα ψυχαγωγικό και ευφυές roller coaster έντασης, ανατροπών και ριψοκίνδυνης ισορροπίας ανάμεσα στο αστείο και το δραματικό.