Μια σχέση εξ’ αποστάσεως είναι δύσκολη περίπτωση καθόσον έχεις να έρθεις αντιμέτωπη με ανασφάλειες, άγχος και ζητήματα εμπιστοσύνης γενικά. Το συναίσθημα του να σου λείπει κάποιος άλλωστε είναι πολύ έντονο.

Να μιλάτε αρκετά

Αν δε μιλάτε αρκετά τότε γιατί να είστε μαζί; Δε θα βρίσκεστε που δε θα βρίσκεστε, τουλάχιστον θα βοηθήσει περισσότερο το να μιλάτε αρκετά και συχνά.

Το θέμα της επικοινωνίας είναι το πιο βασικό θεμέλιο όταν υπάρχει η απόσταση, διότι πρακτικά τίποτα άλλο δεν υπάρχει. Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι έχει ο καθένας τα προγράμματά του. Υπάρχει έτσι στο ενδιάμεσο ένα «κενό» πολλών χιλιομέτρων που το καθιστά πιο εύκολο να προχωρήσει ο καθένας χωρίς τον άλλον.

Από κοντά

Το θέμα είναι να βρίσκεστε κατά καιρούς και από κοντά. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα να έχετε σχέση από απόσταση διότι πολύ απλά δε θα χαρείτε ποτέ την πραγματική σχέση, αλλά κάτι που υπάρχει μόνο στη φαντασία σας.

Είναι πολύ καλό να σας έχετε ως ανάμνηση τις μέρες που θα είστε μακριά, ότι βρισκόσασταν αγκαλιασμένοι, αγαπημένοι και χωρίς ένταση. Στις σχέσεις αυτού του τύπου άλλωστε, αυτό που στην ουσία σε κρατά από το να μη χωρίσεις είναι οι καλές αναμνήσεις και η καλή επικοινωνία.

Θα μείνετε μαζί

Ένα ζευγάρι για να φτάσει στο σημείο να νιώθει πιο «πλήρες», μπορεί να το καταφέρει με το να είναι μαζί. Στην ουσία να συγκατοικούν. Αν όμως υπάρχει η απόσταση τα προβλήματα είναι περισσότερα.

Προφανώς το να κάνεις τέτοια σχέση χωρίς τον στόχο να είστε κάποτε από κοντά και να συγκατοικήσετε, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν έχει ενδιαφέρον ούτε να είστε για χρόνια απλά σε απόσταση, ούτε να έχετε κάποια προοπτική. Γιατί έτσι χάνετε και οι δύο την ευκαιρία να γνωρίσετε κάτι ουσιαστικό.

Το να συγκατοικήσετε συνεπάγεται και πως έχετε πια την υπευθυνότητα και την ωριμότητα να αποδείξετε στον άλλον ότι σημαίνει πολλά για εσάς. Αυτή ακριβώς η απόδειξη είναι που θα δώσει αρκετά κίνητρα να μείνετε μαζί και στη σχέση και κάποτε να συζήσετε.