Οι πιο συχνές απορίες των ευρωπαίων γυναικών, σύμφωνα με τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου. Ποιος ξέρει, ίσως κάποιες από αυτές τις έχετε κι εσείς.

Πώς να βάλω μαγνητικές βλεφαρίδες;

Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες, οι οποίες έχουν στη βάση τους ένα μαγνητάκι. Ωστόσο η εφαρμογή τους τουλάχιστον στην αρχή φαίνεται ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τι κάνουμε: Αφού έχουμε τελειώσει το μακιγιάζ, περνάμε μία στρώση μάσκαρα στις βλεφαρίδες και περιμένουμε να στεγνώσει. Με καθαρά χέρια, τοποθετούμε την πάνω σειρά των μαγνητικών βλεφαρίδων κάτω από τις φυσικές μας. Το ίδιο αντίστοιχα κάνουμε και στο κάτω βλέφαρο, εφαρμόζοντάς τες κάτω από τις δικές μας.
Extra tip: Για να μη φαίνεται ψεύτικο ή λάθος το αποτέλεσμα αλλά και για να έχουν καλύτερο κράτημα οι μαγνητικές βλεφαρίδες, πριν από την τοποθέτησή τους τριμάρουμε με ένα ψαλιδάκι ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος των ματιών μας.

Τι είναι το hair toner;

Από τις πιο συχνές ερωτήσεις στην Ευρώπη και η Νο 1 στη Μ. Βρετανία. Το hair toner είναι ένα επαγγελματικό προϊόν μαλλιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά σε βαμμένα ή με ντεκαπάζ μαλλιά για να διορθώνει και να τονίζει το χρώμα τους. Συνήθως χρησιμοποιείται για να απομακρύνει τις κιτρινίλες από τα ξανθά. Ωστόσο, είναι εξίσου χρήσιμο για τις καστανές και τις κοκκινομάλλες που θέλουν να «κατεβάσουν» ή να «ανεβάσουν» τους χάλκινους τόνους, και να ζωηρέψουν το χρώμα τους, ανάλογα με τα γούστα τους.
Το μεγάλο ατού του toner είναι ότι δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα στον καθένα ανάλογα με τη φυσική βάση της τρίχας του αλλά και της βαφής. Η συχνότητα εφαρμογής του εξαρτάται αντίστοιχα από τη συχνότητα λουσίματος. Συνήθως το αποτέλεσμά του διαρκεί γύρω στις 3-4 εβδομάδες.

Tι είναι το μπαλαγιάζ;

Αυτή είναι η δημοφιλέστερη ερώτηση για εμάς τις Ελληνίδες, με χιλιάδες «χτυπήματα» στις μηχανές αναζήτησης. Το μπαλαγιάζ είναι μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές βαφής των τελευταίων χρόνων, που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται σαν να έχουν «ανοίξει» φυσικά, από τον ήλιο. Μπαλαγιάζ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών.

Tι είναι το microshading

Πάνω που καταλάβαμε τι είναι το microblading, ήρθε το microshading για να μας μπερδέψει, και κυρίως τις Ισπανίδες, τις Κύπριες και τις Ελβετές, αφού είναι η Νο 1 ερώτηση στις αντίστοιχες χώρες τους. Microshading είναι η νέα τεχνική σκίασης των φρυδιών που διορθώνει το σχήμα και την πύκνωσή τους. Είναι πιο ανώδυνη σε σχέση με το τατουάζ και το microblading, και μάλιστα ενδείκνυται για εσάς που έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Η διαδικασία γίνεται εφαρμόζοντας μικροσκοπικές γραμμές και κουκκίδες χρώματος, αντί για λεπτές γραμμές, όπως στο microblading, και διαρκεί 2-3 ώρες. Το αποτέλεσμα μοιάζει με εκείνο που έχουμε όταν «γεμίζουμε» τα φρύδια μας με σκιά.

Τι είναι το primer;

Είναι μία σύνθεση σε υγρή, gel ή κρεμώδη μορφή που μπαίνει πριν από το μέικ απ για να παρατείνει τη διάρκειά του και να τελειοποιήσει την όψη της επιδερμίδας. Υπάρχουν πολλά είδη primer, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αλλα ρυθμίζουν τη γυαλάδα, απορροφούν τη λιπαρότητα και μειώνουν την εμφάνιση των πόρων. Αλλα διορθώνουν τις ρυτίδες ή το χρώμα της επιδερμίδας. Κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μόνα τους για όσες δεν είναι οπαδοί του καθημερινού μακιγιάζ. Επίσης υπάρχουν primer ματιών και χειλιών που βοηθούν στην αναλλοίωτη διατήρηση των σκιών και του κραγιόν αντίστοιχα.

Πώς να ισιώνω τα μαλλιά μου;

Αφού λάνσαρε η Κιμ Καρντάσιαν και άλλες celebrities το glass hair trend, δηλαδή τα σούπερ sleek μαλλιά που είναι ίσια και λαμπερά σαν γυαλί, είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε πώς θα το αποκτήσουμε κι εμείς οι κοινές θνητές και κυρίως οι Πορτογαλίδες, αφού αυτή είναι Νο 1 ερώτηση στη χώρα τους. Να μία εκδοχή ισιώματος:

1. Μετά το λούσιμο, σκουπίζουμε πολύ καλά τα μαλλιά.
2. Απλώνουμε ένα προϊόν κατά της θερμότητας.
3. Στεγνώνουμε τις ρίζες με το πιστολάκι και μια χτένα.
4. Αφού τα μαλλιά μας είναι σχεδόν στεγνά, τα χτενίζουμε και τα χωρίζουμε σε τούφες.
5. Καθώς χτενίζουμε την κάθε τούφα χωριστά, περνάμε και το σίδερο ισιώματος.
6. Για το φινίρισμα, εφαρμόζουμε ένα σέρουμ λάμψης που θα σφραγίσει τα λέπια της τρίχας και θα αποτρέψει το φριζάρισμα.

* Πριν από το εργαλείο θέρμανσης βεβαιωνόμαστε ότι τα μαλλιά είναι κατά 90% στεγνά. Διαφορετικά το νερό σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα «ψήσει» την τρίχα και θα την αφυδατώσει.

* Προσέχουμε να ρυθμίσουμε την κατάλληλη για την αντοχή της τρίχας μας θερμοκρασία.

Και μερικές all time classic απορίες…

Πώς εξαφανίζουμε τις ραγάδες

Όταν είναι νεοσύστατες, δηλαδή έχουν ροζ χρώμα, μπορούμε να επιταχύνουμε την επούλωσή τους και να τις μειώσουμε σημαντικά. Αν ωστόσο είναι χρόνιες, δηλαδή είναι άσπρες, τότε η θεραπεία με λέιζερ ή το PRP μπορούν να τις «σβήσουν».

Πώς μειώνουμε τους πόρους

Δυστυχώς δεν μειώνονται. Μπορούμε όμως να τους κάνουμε λιγότερο ορατούς, με την κατάλληλη περιποίηση και μακιγιάζ.

Τι είναι οι φακίδες

Είναι οι μικρές καφέ κηλίδες της επιδερμίδας και εμφανίζονται στις περιοχές που δέχονται την περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία ως αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής μελανίνης. Είναι ακίνδυνες, συνήθως εμφανίζονται σε πολύ ανοιχτές επιδερμίδες και σε όσους έχουν στο DNA τους τουλάχιστον ένα αντίγραφο της παραλλαγής του MC1R, του γονιδίου που ευθύνεται και για τα κόκκινα μαλλιά.