Tον πρώτο καιρό ήταν έως και χαριτωμένο. Ένα γλυκό μήνυμα την ώρα που ήσασταν στο γραφείο, η ανυπομονησία του να σας ξαναδεί, ο ενθουσιασμός του όταν βγαίνατε με τους φίλους σας: Τι από όλα αυτά να μην σας αρέσει; Όμως όσο περνά ο καιρός, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυκτική.

Γιατί πλέον τα μηνύματα έρχονται κατά ριπάς – και όταν δεν του απαντάτε απ’ ευθείας χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Τον βλέπετε κυριολεκτικά κάθε μέρα. Και δεν θυμάστε καν την τελευταία φορά που βρεθήκατε μόνη με τις κολλητές σας. Πώς θα ξεμπλέξετε από αυτή την κατάσταση;

Πρώτα από όλα βρείτε το γιατί

Είστε σίγουρη ότι βλέπετε τα πράγματα ξεκάθαρα; Καμιά φορά έχουμε την αίσθηση ότι ο σύντροφός μας δεν μας αφήνει σε ησυχία, απλώς και μόνο επειδή δεν τον θέλουμε πια και τόσο πολύ.

Επίσης, ακόμη και αν όντως ζητά διαρκώς την προσοχή σας, ίσως αυτό δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του, αλλά με το γεγονός ότι κάτι έχει αλλάξει στη στάση σας με αποτέλεσμα να γεμίζει ανασφάλεια. Με άλλα λόγια, καλό είναι πριν κινηθείτε να βεβαιωθείτε ότι η στάση του είναι όντως το πρόβλημα και όχι το σύμπτωμα.

Αξιολογήστε την κατάσταση

Η προσκόλληση δεν είναι πάντα αθώα. Μπορεί να είναι απλώς ενθουσιώδης ή ανασφαλής, όμως μπορεί κάτω από τα αλλεπάλληλα «Μου έλειψες» που σας στέλνει όταν πίνετε ένα ποτό με τις φίλες σας, να παραμονεύει τοξικότητα.

Αν έχετε λόγους να υποψιάζεστε ότι η τόσο έντονη παρουσία του στη ζωή σας στοχεύει στο να σας ασκήσει έλεγχο… τρέξτε όσο είναι καιρός. Το πιθανότερο είναι ότι αργότερα η συμπεριφορά του θα χειροτερέψει πολύ.

Τι μπορείτε να κάνετε

Έχετε καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα: Πιστεύετε ότι η πρόθεσή του δεν είναι κακή και ξέρετε ότι θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί του – με τον όρο ότι θα μπορείτε να πάρετε και μια ανάσα πότε – πότε. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Πείτε το πλαγίως

Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει ότι γίνεται κουραστικός. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να του πείτε κάτι τέτοιο. Αντ’ αυτού, οριοθετηθείτε έμπρακτα: Μην εγκαταλείψετε τα χόμπι σας επειδή θα ήθελε να σας βλέπει περισσότερο και εξηγήστε του ότι οι φίλες σας δυσκολεύονται να σας μιλήσουν για προσωπικά τους θέματα όταν είναι και εκείνος παρών.

Συζητήστε το ανοιχτά

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθεί να μην πιάνει το μήνυμα, έχει έρθει η ώρα να του πείτε μερικά πράγματα ευθέως. Και πάλι, δεν είναι ανάγκη να γίνετε προσβλητική, ούτε να προβείτε σε χαρακτηρισμούς. Τονίστε του ότι απολαμβάνετε την παρουσία του στη ζωή σας, αλλά προσθέστε ότι έχετε ανάγκη και από προσωπικό χρόνο.

Χτυπήστε το πρόβλημα στη ρίζα του

Υπάρχει και ένας ακόμη πιο… ύπουλος τρόπος να ανεξαρτητοποιηθείτε. Αντί να του ζητάτε να σας αφήσει περισσότερο χρόνο με τις φίλες σας, ωθήστε τον να βλέπει συχνότερα τους δικούς του ή να ξεκινήσει ένα καινούργιο χόμπι. Και εσείς θα έχετε την ησυχία σας, και εκείνος θα περνά καλά.