Είναι από τα πιο συναισθηματικά ζώδια με αποτέλεσμα να αυτο-σαμποτάρεται στα θέματα της επαγγελματικής -και όχι μόνο- ανέλιξης.

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν

Για αυτούς σε σχέση με ζώδια όπως ο Λέων κλπ, είναι αρκετά πιο δύσκολο να διαπρέψουν σε μια ηγετική θέση ή ως υψηλά επιχειρηματικά στελέχη. Προφανώς σε αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο το ότι είναι πολύ ευαίσθητοι και τους λείπει η αυτοπειθαρχία και η αυτοπεποίθηση για τέτοιες θέσεις. Εκεί που είναι καλοί είναι στη συγγραφή, στην υποκριτική, στην ποίηση ή στη μουσική.

Τους αρέσει να μη δουλεύουν σε ένα εργασιακό πρόγραμμα που καταλήγει να γίνεται ρουτίνα. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην κάνει υπομονή για να ανέβει σε μια καλύτερη θέση.

Έτσι επιλέγει να φύγει από μια δουλειά όταν χάνει το ενδιαφέρον του. Είναι εξαιρετικά δημιουργικοί, μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και την κατανόηση που έχουν για τους άλλους, για να εμπνεύσουν το κοινό τους.

Δεν τους αρέσουν τα δύσκολα και δεν καταλαβαίνουν ότι στα δύσκολα βρίσκεται η απάντηση για την όποια επιτυχία. Θα πρέπει να σταματήσουν να αμφισβητούν τον εαυτό τους, γιατί μπορούν να αποτελέσουν θετικό πρότυπο και να ηγηθούν, αφού έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν το θαυμασμό.

Αν είστε συνεργάτες τους θα δείτε ότι θα είναι καλοί μέχρι το σημείο που θα τους πιέσετε με υποχρεώσεις. Τότε γίνονται λιγότερο παραγωγικοί. Τους ταιριάζει περισσότερο να δουλεύουν με ιδέες και έννοιες. Ένας Ιχθύς μπορεί επίσης να ασχοληθεί με οτιδήποτε έχει να κάνει με εικαστικούς σχεδιασμούς ή φωτογραφήσεις.

Θέλουν εξέλιξη στη δουλειά τους και όχι να δέχονται εντολές από τους άλλους. Δυσκολεύονται πολύ όταν πρέπει να περιοριστούν σε μια δουλειά γραφείου ή με τις λεπτομέρειες. Τιθασεύουν την διαίσθησή τους και το ευρηματικό μυαλό τους για να λύσουν περίπλοκα προβλήματα ή για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Εμψυχώστε τους όσο περισσότερο μπορείτε και δώστε τους την ελευθερία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν.