Ράνια, πάμε λίγο πίσω, στη Θεσσαλονίκη. Ήθελες πάντα να γίνεις δημοσιογράφος;

«Η δημοσιογραφία δεν ήταν παιδικό όνειρο. Ηταν “έκλαμψη” της στιγμής, μια ξαφνική στροφή από τη Νομική στη δημοσιογραφία, που όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω μετανιώσει. Αν γύριζα πίσω στον χρόνο θα έκανα και πάλι την ίδια επιλογή προσπερνώντας τις σθεναρές αντιδράσεις όλης της οικογένειάς μου».

Ποιο ήταν το κίνητρο για να φύγεις από τη Θεσσαλονίκη και να έρθεις στην Αθήνα;

«Δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός η φυγή από τη Θεσσαλονίκη. Όταν μάλιστα μου το πρότεινε ο τότε διευθυντής μου, Γιάννης Παπουτσάνης, δεν καταλάβαινα καν γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης ήθελαν να κατέβουν στην Αθήνα. Μερικές φορές όμως την ώθηση σου τη δίνει η ίδια η ζωή με τον καλό ή με τον κακό τρόπο. Μια σειρά από βαριές απώλειες, με πρώτη εκείνη της μητέρας μου, με έκαναν να πάρω την απόφαση για να ξορκίσω το κακό… Η Αθήνα όμως και οι ρυθμοί της τολμώ να πω ότι μου πήγαν από την πρώτη στιγμή περισσότερο και από της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αισθάνομαι τόσο καλά ριζωμένη, σαν να ήμουν πάντα εδώ. Εχω κάνει και εδώ φιλίες – θεωρώ – ζωής και βέβαια την οικογένειά μου».

Το MEGA επέστρεψε στους δέκτες μας. Τα συναισθήματά σου ως μέλους της ομάδας του;

«Πάνω και πρώτα απ’ όλα αισθάνομαι μεγάλη χαρά. Αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Αισθάνομαι ότι επέστρεψα σε κάτι πολύ οικείο σε εμένα. Το “χτίσιμο” του μεσημεριανού δελτίου είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία και θεωρώ ότι το χρωστάω στο MEGA να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Να βάλω όλες μου τις δυνάμεις. Είμαι έτοιμη για τον μαραθώνιο, γιατί μαραθώνιος θα είναι».

Λοιπόν είσαι στο τιμόνι του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων. Συντονιζόμαστε στο «MEGA Γεγονότα», γιατί;

«Ναι, συντονιστείτε στο “MEGA Γεγονότα” γιατί θα είναι ένα δελτίο που θα κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους και από όλα. Που θα επιχειρήσει να δώσει την είδηση με καθαρό πρόσωπο. Οσο γίνεται πιο πλουραλιστικό και ως προς τις θέσεις και ως προς τη θεματολογία. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον πειρασμό της αξιολόγησης των ειδήσεων με πρωταρχικό κριτήριο την εμπορικότητά τους».

MEGA. Ενα μεγάλο κανάλι με όλες τις απόψεις;

«Φυσικά και χωράει όλες τις απόψεις. Και δεσμευόμαστε ότι θα τις χωρέσει. Αυτό θέλουμε να είναι το στοιχείο που θα μας βάλει ψηλά στο τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών».

Σε μια εποχή που η πληροφορία διαδίδεται πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά μέσω του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πώς μπορεί ένα δελτίο ειδήσεων να είναι ελκυστικό προϊόν;

«Πραγματικά, η πληροφορία διακινείται πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα και από άπειρες πηγές. Άρα αυτό που μπορεί να προσθέσει κατά τη γνώμη μου ένα δελτίο ειδήσεων είναι αφενός η εικόνα αλλά και μια καλή ανάλυση που θα οδηγήσει τη σκέψη του τηλεθεατή ένα βήμα πιο πέρα».

Τι πρέπει να διαθέτει ένας παρουσιαστής ειδήσεων; Ποια είναι τα συστατικά επιτυχίας;

«Ένας καλός παρουσιαστής ειδήσεων για εμένα πρέπει να είναι δωρικός. Να δίνει χώρο στην είδηση και να μην εκπέμπει την αγωνία της δικής του προβολής. Να παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του και καθόλου σοβαρά τον εαυτό του. Να διαβάζει ακατάπαυστα και να μη σταματά ποτέ να είναι και ρεπόρτερ. Να σέβεται με όλο το βάρος της λέξης τον τηλεθεατή, στο σπίτι του οποίου μπαίνει».

Στο τέλος αυτής της τηλεοπτικής σεζόν θα είσαι ικανοποιημένη αν…

«Στο τέλος της σεζόν θα είμαι ικανοποιημένη αν ο κόσμος λέει ότι εκεί στο MEGA κάνουν ισορροπημένα δελτία ειδήσεων».

Είσαι ομαδικός παίκτης;

«Είμαι πολύ ομαδικός παίκτης. Είμαι επίσης ο παίκτης που θα προσπαθήσει να εκτελέσει όσο γίνεται καλύτερα τις οδηγίες του προπονητή, ειδικά όταν τον εμπιστεύομαι. Είμαι ο άνθρωπος που θα τα δώσει όλα για τη φανέλα. Αν κάποιος όμως στην ομάδα εγκαταλείψει το ομαδικό πνεύμα και επιχειρήσει να μου επιτεθεί, θα το αντιληφθώ και θα προσπαθήσω να αμυνθώ».

Τι σε γοητεύει στον τοµέα της ενηµέρωσης;

«Η ταχύτητα… το γεγονός ότι σου συστήνει κάθε μέρα τα νέα σου όρια…».

Επαγγελματική φαντασίωση;

«Η δουλειά σε εφημερίδα».

Αν δεν ήσουν δημοσιογράφος, τι θα ήσουν;

«Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, θα μπορούσα να ήμουν διερμηνέας. Θα μπορούσα επίσης να δουλεύω σε κάτι που θα μου προσέφερε επαφή με τη φύση. Πλέον πιστεύω ότι θα μπορούσα να δουλεύω και με παιδιά».

Πολλοί συνάδελφοί σου έχουν στραφεί στην πολιτική. Αυτό υπάρχει κάπου στο μυαλό σου;

«Όχι. Αλλωστε όλα στο τέλος της ημέρας είναι πολιτική. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να ασχοληθείς με την πολιτική και ως πολίτης χωρίς να είσαι μέσα σε αυτήν με τον κλασικό τρόπο».

Βλέπεις τηλεόραση;

«Βλέπω όλα τα δελτία, ενημερωτικές εκπομπές, πολιτικές εκπομπές και κανάλι της Βουλής».

Δεν διαπραγματεύεσαι…

«Το δίκιο μου και την αξιοπρέπειά μου. Μπορώ να γίνω θηρίο για να τα υπερασπιστώ».

Μια ωραία μέρα ξεκινάει πώς;

«Με μια λιακάδα, τη ματιά της κόρης μου και τη μυρωδιά των λουλουδιών στο μπαλκόνι μου, άντε και με έναν βαρύ ελληνικό μερακλίδικο».

Και τελειώνει;

«Με μια αγκαλιά, ένα καλό βιβλίο κι έναν ήρεμο ύπνο».

Ράνια είσαι πολύ fit. Γονίδια ή προσπάθεια;

«Δεν έχω παράπονο από τα γονίδια (χα χα χα), αλλά μ’ αρέσει πάρα πολύ η γυμναστική. Αν για κάποιον λόγο λείψει για μέρες από την καθημερινότητά μου το σώμα μου μού φωνάζει “κουνήσου”»!

Πιλάτες, γιόγκα ή διάδρομος;

«Γιόγκα καθόλου, διάδρομος ναι, αν και προτιμώ το τρέξιμο έξω, pilates ναι, αλλά σε κάποια δυναμική εκδοχή του, π.χ. reformer pilates».

Το… φάρμακό σου για το στρες;

«Το τρέξιμο και μια εκ βαθέων συζήτηση με τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους».

Καλές συνήθειες;

«Πίνω πολύ νερό γιατί το ζητάει ο οργανισμός μου, δεν πίνω καθόλου αλκοόλ, δεν πίνω αναψυκτικά, και δεν μπορώ να φάω το κυρίως πιάτο μου χωρίς σαλάτα. Επίσης δεν τρελαίνομαι για κρέας, τρώω μόνο κοτόπουλο και μπιφτέκι».

Beauty tips;

«Αποφεύγω το μακιγιάζ όταν μπορώ. Στη ζωή μου εκτός δουλειάς δεν βάφομαι. Προσπαθώ να κοιμάμαι 7 ώρες και έχω παρατηρήσει ότι όταν καταναλώνω συστηματικά βιταμίνη C βλέπω μεγάλη διαφορά στο δέρμα μου».

Ένα βιβλίο που σε έβαλε σε σκέψεις;

«Το διάβασα πρόσφατα. Λέγεται “Όλη νύχτα εδώ” του Ιάσονα Χανδρινού. Είναι μια συλλογή ατομικών, βιωματικών αφηγήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 84 απομαγνητοφωνημένα κείμενα συνεντεύξεων, μια προσέγγιση περισσότερο ερευνητική που δεν φέρει το πολιτικό στίγμα του συγγραφέα και δίνει χώρο στη δική μας ανάλυση των δεδομένων που παραθέτει. Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά».

Ο ήρωας της παιδικής σου ηλικίας;

«Ο Νιλς Χόλγκερσον… προδόθηκα τώρα για την ηλικία μου (χα χα χα χα)».

Ένοχες απολαύσεις;

«Α, καλά από ένοχες απολαύσεις άλλο τίποτα, στα burgers λέμε ΝΑΙ και στις τηγανητές πατάτες λέμε ΝΑΙ, και στο προφιτερόλ λέμε φανατικά ΝΑΙ και έχω εντοπίσει και το καλύτερο στην Αθήνα»!

Αγαπημένα στέκια;

«Γενικώς προτιμώ τα νότια και ό,τι μου προσφέρει θέα στη θάλασσα…».