O οίκος μόδας Dolce & Gabbana ένωσε τις δυνάμεις του με το Πανεπιστήμιο Humanitas της Ιταλίας για να υποστηρίξει την έρευνά του για τον κορoναϊό.

Ο απειλητικός για τη ζωή ιός έχει δημιουργήσει χάος σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες και έτσι ο οίκος μόδας ανακοίνωσε σχέδια για να βοηθήσει στις προσπάθειες να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάνα δήλωσαν σχετικά:

«Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον καταστροφικό ιό, ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα, αλλά απειλεί όλη την ανθρωπότητα».

Οι δύο σχεδιαστές μόδας είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ιού και τον καθηγητή Αλμπέρτο Μαντοβάνι, ο οποίος ηγείται της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Humanitas.

«Ο καθηγητής Μαντοβάνι μας είπε τον αφρικανικό μύθο για ένα κολιμπρί: ενώ όλα τα άλλα ζώα έφευγαν από μια πυρκαγιά στο δάσος, εκείνο πέταξε προς την αντίθετη κατεύθυνση συνεχίζοντας να κουβαλά νερό στην προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά. Καταλάβαμε ότι σε κάθε περίπτωση αξίζει να κάνουμε κάτι, ακόμα και μια πολύ μικρή κίνηση μπορεί να έχει τεράστια σημασία» υπογράμμισαν οι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα.

Οι σχεδιαστές είπαν αισθάνονται ένα «ηθικό καθήκον» να «βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του δραματικού προβλήματος» και ότι «η υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας είναι ένα ηθικό καθήκον».