Υλικά:

1 πακέτο τορτελίνια
2κ.σ. γιαούρτι
200γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
2κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γλ. σκόρδο, σε σκόνη
½ κούπα τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1.Σοτάρετε το μπέικον στο τηγάνι, αφού βάλετε ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με την μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
2.Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το στο μπολ. Προσθέστε, έπειτα, το σοταρισμένο μπέικον και ανακατέψτε καλά.
3.Σε μια κατσαρόλα νερό βράστε τα τορτελίνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε και τα βάζετε στην ζεστή κατσαρόλα πάνω στην φωτιά. Μέσα στην κατσαρόλα με τα τορτελίνια, βάλτε και το μείγμα γιαουρτιού.
4.Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει για περίπου 5-7 λεπτά, προσέχοντας να μένει λίγο ζουμί.
5.Απομακρύνετε από την φωτιά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δείτε επίσης: